Cioacă îşi petrecere Sărbătorile de iarnă în arest, tribunalul i-a respins cererea de eliberare

Poliţistul Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale Elodia, îşi petrece Sărbătorilor de iarnă în arest, Tribunalul Capitalei respingându-i luni o cerere de eliberare.

184 afișări
Imaginea articolului Cioacă îşi petrecere Sărbătorile de iarnă în arest, tribunalul i-a respins cererea de eliberare

Cioacă îşi petrecere Sărbătorile de iarnă în arest, tribunalul i-a respins cererea de eliberare (Imagine: Mihaela Cojocariu / MediafaxFoto)

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, ca nefondată, cererea de revocare a măsurii arestării preventive făcută de avocata Maria Vasi în cazul lui Cristian Cioacă, arestat preventiv pentru uciderea soţiei sale, avocata braşoveană Elodia Ghinescu.

Decizia în acest caz nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Luni, avocata lui Cristian Cioacă a susţinut, în faţa instanţei, că a făcut sesizări la Serviciul Române de Informaţii (SRI) şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru depunerea unor documente la dosar, respectiv pentru verificarea relaţiei dintre procurorul de caz şi soţul preşedintei completului de judecată care a decis arestarea preventivă a clientului său.

În prezent, Cioacă se află în arestul Poliţiei Capitalei, după ce în 28 noiembrie a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru omor deosebit de grav, conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

După anunţarea hotărârii instanţei, Cioacă a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. Ulterior, Cioacă a fost dus la arestul central al Poliţiei Capitalei.

Şeful IPJ Argeş a dispus, miercuri seară, suspendarea din funcţie a inspectorului principal Cristian Cioacă.

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, poliţiştul Cristian Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei. Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă-n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată, femeia fiind declarată dispărută de Cioacă în 5 septembrie 2007, la o săptămână după ce avocata fusese văzută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici