Ciocan: Băsescu nu a încălcat legea când a vorbit la telefon la volan, maşina stătea pe loc

Preşedintele Traian Băsescu nu a încălcat legea circulaţiei întrucât a vorbit la telefon în timp ce se afla cu maşina în staţionare la un semafor pe culoarea roşie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

64 afișări
Imaginea articolului Ciocan: Băsescu nu a încălcat legea când a vorbit la telefon la volan, maşina stătea pe loc

Ciocan: Băsescu nu a încălcat legea când a vorbit la telefon la volan, maşina stătea pe loc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Conform articolului 36, alineatul 3 din OUG 95 privind circulaţia pe drumurile publice, constituie contravenţie numai vorbitul la telefonul mobil în timpul mersului", a mai spus Ciocan.

Totodată, potrivit oficialului citat, conform articolului 109 din acelaşi act normativ, constatarea contravenţiei se face direct de către poliţistul rutier sau "prin mijloacele tehnice aprobate".

Preşedintele Traian Băsescu a fost văzut şi filmat, luni dimineaţă, de jurnalişti vorbind la telefonul mobil în timp ce se afla în trafic, la volanul maşinii sale, în coloană. În imagini se poate observa că şeful statului vorbeşte la telefonul mobil în timp ce aşteaptă culoarea verde la un semafor din Capitală.

Conform Codului rutier, "conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici