Ciocan: Lingourile din aur furate din complexul Obor nu aparţineau BNR

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat, joi, că cele două lingouri din aur furate din seiful unui magazin din complexul comercial Obor nu au nicio legătură cu Banca Naţională Română (BNR), aşa cum se afirmase anterior.

131 afișări
Imaginea articolului Ciocan: Lingourile din aur furate din complexul Obor nu aparţineau BNR

Ciocan: Lingourile din aur furate din complexul Obor nu aparţineau BNR (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Christian Ciocan a spus că lingourile necesitau măsuri speciale de protecţie, similare celor de la Banca Naţională Română.

Două seifuri cu aproape 25 de kilograme de aur au fost furate, în noaptea de miercuri spre joi, din două magazine aflate în incinta complexului comercial Obor, la trei săptămâni după ce proprietarii fuseseră avertizaţi de poliţişti că nu au măsuri de protecţie eficiente.

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că incidentul s-a petrecut în jurul orei 3.00 noaptea, hoţii forţând uşile de la intrările în magazine.

Unul din seifuri era încastrat, în el fiind zece kilograme de aur, iar celălalt, cu 14 kilograme de aur, nu era încastrat. Într-unul din seifuri se aflau şi două lingouri din aur. Prejudiciile se ridică la 300.000 de lei, respectiv 370.000 de lei, a spus Ciocan.

Acesta a precizat că, în urmă cu trei săptămâni, firmele respective primiseră avertisment, în urma unui control al poliţiei, pentru că nu asigurau măsuri de pază corespunzătoare.

Ciocan a mai spus că poliţiştii îi caută pe hoţi, făcând cercetări şi cu privire la paza magazinelor ale căror paznici nu ar fi fost la posturi în momentul în care au avut loc furturile.

Acesta a spus că Poliţia Capitalei va cere modificări legislative pentru ca pedepsele acordate proprietarilor de societăţi comerciale în care valorile nu sunt păzite corespunzător să fie mai mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici