Ciolacu: Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova

„Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi din Parlamentul de la Chişinău este o revenire la normalitate”, transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu. El anunţă că pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, va fi prezent la Chişinău

350 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova

Ciolacu: Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova

„Se scrie istorie la Chişinău! Limba română va redeveni limbă oficială în Republica Moldova. Votul de azi (joi - n.r.) din Parlamentul de la Chişinău este o revenire la normalitate, dar şi un nou scut pe care societatea din Republica Moldova îl ridică în faţa pericolului rusesc. Îi felicit pe toţi parlamentarii care au votat acest proiect de lege extrem de important! Pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, voi fi la Chişinău şi îmi doresc să sărbătorim cu toţii această imensă victorie a românismului”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Parlamentul a votat în lectura finală proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislaţia R.Moldova, inclusiv Constituţia R.Moldova, potrivit deschide.md. Documentul a fost susţinut de 57 de deputaţi PAS şi deputatul MAN, Gaik Vartanean.

Proiectul prevede ca să fie considerată desuetudinea textului „funcţionând pe baza grafiei latine” din articolul 13 din Constituţie. De asemenea, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autorităţile publice cu competenţă de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici