Circa 100 de hectare de păşune împădurită, cuprinse de INCENDIU lângă Topliţa. Autospecialele NU ajung

Un incendiu puternic a cuprins, duminică seara, circa 100 de hectare de păşune împădurită, lângă municipiul Topliţa, din judeţul Harghita, peste 25 de persoane intervenind pentru stingere cu măturoaie şi lopeţi, accesul autospecialelor fiind imposibil din cauza drumului impracticabil.

307 afișări
Imaginea articolului Circa 100 de hectare de păşune împădurită, cuprinse de INCENDIU lângă Topliţa. Autospecialele NU ajung

Circa 100 de hectare de păşune împădurită, cuprinse de INCENDIU lângă Topliţa. Autospecialele NU ajung (Imagine: Florin Buliga/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că incendiul este răspândit pe o suprafaţă foarte mare şi afectează circa 100 de hectare de păşune împădurită, dintre care 90 de hectare de vegetaţie uscată, iar zece hectare de puieţi din regenerare naturală.

„Este vorba de aproximativ 100 de hectare, dintre care circa 90 vegetaţie uscată şi zece hectare de puieţi din regenerare naturală. Acţionează două echipaje cu pompieri, de la Garda numărul Doi Topliţa, nouă pompieri civili de la Serviciul Voluntar Topliţa şi şapte lucrători de la Ocolul Silvic. De asemenea, au fost alertate şi servicii voluntare. Din fericire, la ora aceasta incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare la pădure. Se acţionează pentru stingere cu mijloace de primă intervenţie din dotare, mături, măturoaie, raclaţi, lopeţi pentru că accesul autospecialelor de lucru cu apă şi spumă este imposibil din cauza drumului”, a spus Alina Ciubotariu.

Cauzele incendiului vor fi stabilite după ce va fi stins, însă potrivit primelor informaţii acesta s-ar fi produs din cauza unei persoane care ar fi vrut să igienizeze terenul prin ardere, iar focul a scăpat de sub control.

Incendiul de păşune se află în zona Paraul Doamnei, lângă municipiul Topliţa, judeţul Harghita.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici