Circa 12.000 de români arestaţi în străinătate vor ajunge începând din 2012 în închisorile din ţară

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), chestor Ioan Băla, a declarat, luni, că se aşteaptă ca, începând din 2012, în închisorile din România să ajungă aproximativ 12.000 de români care au fost arestaţi în străinătate, existând o prevedere europeană în acest sens.

46 afișări
Imaginea articolului Circa 12.000 de români arestaţi în străinătate vor ajunge începând din 2012 în închisorile din ţară

Circa 12.000 de români arestaţi în străinătate vor ajunge începând din 2012 în închisorile din ţară (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Chestorul Ioan Băla a declarat, într-o conferinţă de presă organizată la Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim din Bistriţa, care găzduieşti foşti deţinuţi, că există o recomandare europeană care prevede că, din 2012, cei care au săvârşit infracţiuni în alte ţări decât cea de baştină, după condamnare, să fie returnaţi statului de origine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În baza acestei recomandări europene, ne aşteptăm să vină circa 12.000 de români arestaţi în străinătate. Sunt şi câteva sute daţi în urmărire pentru infracţiuni. Avem aproape peste tot, în toate ţările. Circa 1.200 sunt în alte ţări decât UE", a declarat Băla.

Potrivit acestuia, penitenciarele din Moldova, Bucureşti şi judeţele învecinate nu îi vor putea primi, fiindcă sunt pline.

"În special unităţile din Moldova şi cele din Bucureşti şi zona apropiată Capitalei, adică Giurgiu, Mărgineni, Constanţa sunt aglomerate", a declarat Ioan Băla.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), chestor Ioan Băla, a participat, luni, la Bistriţa, la o dezbatere privind reintegrarea în societate a foştilor deţinuţi, organizată la Centrul Creştin de Reintegrare Socială Onisim Bistriţa, care găzduieşte, pe perioadă determinată, foşti deţinuţi care nu au familii şi îi ajută să-şi găsească locuinţă şi loc de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici