Circa 50 de gospodării din opt localităţi din Caraş-Severin, inundate după revărsarea unor pâraie

Aproximativ 50 de gospodării din opt localităţi din judeţul Caraş-Severin au fost inundate, în noaptea de joi spre vineri, din cauza unor pâraie care au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente, probleme similare fiind în două localităţi din judeţul Hunedoara.

160 afișări
Imaginea articolului Circa 50 de gospodării din opt localităţi din Caraş-Severin, inundate după revărsarea unor pâraie

Circa 50 de gospodării din opt localităţi din Caraş-Severin, inundate după revărsarea unor pâraie (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" Caraş-Severin, Ancuţa Balint, a declarat vineri că aproximativ 50 de gospodării - în special curţi şi grădini - din opt localităţi din judeţ au fost inundate din cauza ploilor şi a ninsorilor, care au dus la revărsarea unor pâraie.

Potrivit sursei citate, în noaptea de joi spre vineri, o porţiune de o sută de metri a unui drum naţional din apropierea oraşului Bocşa a fost inundată, în urma revărsării râului Bârzava. Ca urmare, circulaţia s-a desfăşurat pe un singur fir timp de mai multe ore.

Probleme similare au fost înregistrate şi în judeţul Hunedoara, unde două garaje şi mai multe gospodării din două localităţi din Valea Jiului au fost inundate, în noaptea de joi spre vineri, în urma scurgerii apei de pe versanţi şi a ieşirii din matcă a unor afluenţi ai Jiului de Vest.

Conform unui reprezentant de la Apele Române Valea Jiului, Sorin Corici, la Vulcan apa a intrat în două garaje, iar primarul Gheorghe Ile spune că două drumuri au fost afectate de apele scurse de pe versanţi, care au inundat şi câteva curţi.

La Aninoasa, s-au pus saci cu nisip pe malul Jiului, pentru a evita inundarea unei zone de case, primarul spunând că mai multe gospodării au apă în curte, însă locuinţele oamenilor nu sunt afectate.

Institutul Naţional de Hidrologie a instituit cod portocaliu de inundaţii pe Jiul de Vest până vineri seară.

"Sectorul vizat de cod este Câmpu lui Neag - Iscroni, unde sunt înregistrate creşteri ale cotelor pe toate cursurile de apă şi sunt anunţaţi torenţi şi scurgeri de pe versanţi", a precizat reprezentantul Apelor Române din Valea Jiului Sorin Corici.

Codul portocaliu este valabil până vineri, la ora 22.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu superior şi mijlociu (parţial îndiguit aval Târgu Jiu) şi afluenţii săi de dreapta din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera-judeţele Caraş-Severin şi Timiş, Crişul Negru pe sectorul amonte Talpoş şi afluenţi-judeţele Bihor şi Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici