Circa 500 de târgovişteni în faţa Primăriei, solidari cu manifestanţii anti-PSD de la Timişoara

Mitingul anti-PSD din faţa Primăriei Târgovişte s-a încheiat, marţi seară, fără incidente, după două ore de proteste, organizatorii manifestaţiei neautorizate urmând să fie, potrivit poliţiştilor, identificaţi şi sancţionaţi conform legii.

50 afișări
Imaginea articolului Circa 500 de târgovişteni în faţa Primăriei, solidari cu manifestanţii anti-PSD de la Timişoara

Manifestaţii similare de solidaritate cu protestatarii de la Timişoara au avut loc la Iași, Constanța, Braşov, Cluj-Napoca şi Bucureşti (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit colonelului Costel Gavrilă, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, o parte dintre organizatorii mitingului neautorizat sunt angajaţi ai Primăriei Târgovişte, toţi cei care au iniţiat manifestarea urmând a fi identificaţi şi sancţionaţi conform legii.

"Este clar că acest miting nu a fost autorizat, noi am asigurat ordinea împreună cu Poliţia, iar din primele noastre cercetări o parte dintre organizatorii mitingului neautorizat sunt de la Primărie şi urmează să fie sancţionaţi, conform legii. Bineînţeles că toţi organizatorii vor fi sancţionaţi", a declarat colonelul Costel Gavrilă, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

La ora transmiterii ştirii, mitingul s-a încheiat fără incidente, iar protestatarii au părăsit platoul din faţa Primăriei Târgovişte.

Jandarmii au dat deocamdată trei sancţiuni în valoare de câte 1.000 de lei, iar acţiunea de identificare şi amendare a organizatorilor mitingului continuă.

Aproximativ 500 de târgovişteni s-au adunat, marţi seară, în faţa Primăriei Târgovişte, în semn de solidaritate cu manifestanţii anti-PSD de la Timişoara, scandând lozinci precum: "Jos Geoană", "Jos comunismul", "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara" şi lozinci pro-Băsescu.

Protestatarii au purtat steaguri tricolore şi au cântat melodii din perioada Revoluţiei din decembrie 1989, iar la locul manifestării neautorizate s-au aflat poliţişti şi jandarmi care au asigurat ordinea pe platoul din faţa Primăriei.

Manifestanţii au declarat că acţiunea este spontană, declanşată din dorinţa de a se alătura timişorenilor care au protestat, marţi, în Piaţa Operei din Timişoara.Manifestaţii similare de solidaritate au loc la Braşov, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

În cursul zi lei de marţi, după ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul de la Timişoara", prin care primarul Timişoarei îl susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, în Piaţa Operei din muncipiu a avut loc un miting electoral de susţinere a candidatului Geoană.

La acesta, însă, s-au adunat câteva sute de manifestanţi anti-PSD, care s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au călcat în picioare un banner cu chipurile unor lideri ai PSD. Ecranul amplasat pe scena din Piaţa Operei unde s-au difuzat discursurile politicienilor a fost "bombardat" cu ouă.

Marţi, la Primăria Timişoara, candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, alături de Radu Sârbu, au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici