Circulaţia camioanelor este interzisă pe drumurile naţionale din judeţele avertizate cod portocaliu

Circulaţia camioanelor va fi interzisă, de sâmbătă seară până luni dimineaţă, pe drumurile naţionale din judeţele care intră sub incidenţa avertizării cod portocaliu, a informat, sâmbătă, dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

385 afișări
Imaginea articolului Circulaţia camioanelor este interzisă pe drumurile naţionale din judeţele avertizate cod portocaliu

Circulaţia camioanelor este interzisă pe drumurile naţionale din judeţele avertizate cod portocaliu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, cei care vor circula, totuşi, în acele zone vor ignora interdicţia "pe propria răspundere".

"Cei care circulă cu camioane în aceste zone se pot aştepta la amenzi, ba chiar la confiscarea maşinilor", a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre angajaţii dispeceratului CNADNR.

Reprezentantul CNADNR a adăugat că, potrivit prognozei meteo, situaţia drumurilor naţionale (DN) din zonele avertizate meteo va fi una "extrem de grea".

"Este prima oară când avem cod portocaliu", a spus reprezentantul CNADNR.

Conform CNADNR, Oltenia va fi zona cea mai afectată de ninsori şi viscol, aici urmând să cadă cantităţi însemnate de zăpadă iar vântul să sufle cu peste 70 de kilometri la oră, putând ajunge, izolat, chiar la viteze de o sută de kilometri la oră.

"Judeţele unde situaţia se anunţă extrem de dificlă sunt cele din zona Olteniei: Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea", au mai spus reprezentanţii CNADNR.

Interdicţia de trafic vizează maşinile mai grele de 3,5 tone şi este instituită în baza unui ordin al ministrului Transporturilor din octombrie anul trecut. Conform actului normativ, în situaţii de vreme rea, CNADNR şi Poliţia Rutieră pot lua măsuri de acest gen, agenţii de poliţie fiind cei care pot aplica amenzi şi sancţiuni, mergând până la confiscarea maşinilor în cazul încălcării restricţiilor instituite.

Şi Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române a avertizat că de sâmbătă seară până duminică seară va ninge abundent în judeţele Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt şi Teleorman, stratul de zăpadă urmând să ajungă la peste 40 de centimetri. De duminică dimineaţă şi până luni dimineaţă, Centrul Infotrafic susţine, citând meteorologii, că în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Ilfov şi în Bucureşti "va fi viscol puternic", lucru ce va duce la diminuarea "semnificativă" a vizibilităţii la volan şi la troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici