Circulaţia la Metrou, blocată de protestul sindicaliştilor. Explicaţiile Metrorex despre contractele de muncă încetate din 9 martie

  • Contractele de muncă încetate din 9 martie până în prezent au fost doar în cazul persoanelor care s-au pensionat, anunţă Metrorex.
  • Conducerea companiei arată că nicio altă măsură de încetare a contactelor de muncă nu a fost dispusă.
  • Circulaţia metroului în Bucureşti este blocată, vineri, după protestul spontan al sindicaliştilor şi comercianţilor de la Metrou.
399 afișări
Imaginea articolului Circulaţia la Metrou, blocată de protestul sindicaliştilor. Explicaţiile Metrorex despre contractele de muncă încetate din 9 martie

Conducerea Metrorex anunţă că încetările contractelor individuale de muncă ale salariaţilor Metrorex SA din data de 9 martie până în prezent au fost doar ca urmare a prezentării deciziilor de pensionare la limită de vârstă sau ca urmare a reducerii vârstei standard de pensionare, având în vedere condiţiile speciale de muncă în care angajaţii de la metrou şi-au desfăşurat activitatea.

„Precizăm faptul că administraţia Metrorex SA nu a dispus nicio măsură privind încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor aflaţi în perioadă de probă sau a altor salariaţi ai Metrorex SA”, arată compania.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

Liderii partidelor coaliţiei acuză că liderul USLM, Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a declanşat protestul la o zi după ce Metrorex a notificat firma sindicatului care administrează spaţiile comerciale din staţiile de metrou să le elibereze până în 2 aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici