Circulaţia pe Calea Văcăreşti, restricţionată parţial, pentru lucrările la un nou pasaj subteran. Cum va ARĂTA pasajul Piaţa Sudului - FOTO

Circulaţia pe Calea Văcăreşti va fi restricţionată între strada Mărţişor şi Şoseaua Olteniţei, de marţi după ora 10.00, pentru începerea lucrărilor la pasajul subteran Piaţa Sudului, proiectul urmând a fi realizat cu fonduri europene, în 18 luni.

7003 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Calea Văcăreşti, restricţionată parţial, pentru lucrările la un nou pasaj subteran. Cum va ARĂTA pasajul Piaţa Sudului - FOTO

Circulaţia pe Calea Văcăreşti, restricţionată parţial, pentru lucrările la pasajul Piaţa Sudului (Imagine: Mediafax Foto)

Traficul pe Calea Văcăreşti se va desfăşura pe trei benzi de circulaţie pe sensul de mers către Şoseaua Olteniţei şi pe două benzi de circulaţie pe sensul spre bulevardul Tineretului, faţă de trei benzi pe sens, existente în prezent, se arată în comunicatul de luni al municipalităţii.

Totodată, se închide temporar accesul din Calea Văcăreşti la benzinaria Agip şi se instituie restricţia de oprire în zona lucrărilor.

Tot de marţi, de la ora 10.00, staţia de autobuze "Şos. Olteniţei" unde opresc liniile 312, 313, 381, 634, N103, N105, amplasată pe Calea Văcăreşti dupa intersecţia cu Şoseaua Olteniţei, pe sensul de mers către Piaţa Unirii, şi staţia "Piata Sudului" a liniei 634, amplasată pe Calea Văcăreşti, înainte de intersecţia cu Şoseaua Olteniţei, pe sensul de mers către terminalul "Romprim", se suspendă.

Totodată, autobuzele liniilor 634 şi N103 vor efectua opriri pe Şoseaua Olteniţei în staţia "Piata Sudului", corespunzătoare liniei 232 pe sensul de mers către Calea Văcăreşti.

La începutul lunii mai, Sorin Oprescu arăta că lucrările pentru realizarea pasajului subteran rutier Piaţa Sudului, care va face legătura dintre Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, vor dura 18 luni, până în luna decembrie 2015 şi preciza că timpii de aşteptare pentru şoferii care tranzitează zona va fi redus cu 74 la sută.

Contractul pentru execuţia proiectului a fost semnat cu firmele Astaldi şi Euroconstruct.

Primarul general al Capitalei arăta că proiectul presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legătura dintre Calea Văcăreşti şi strada Niţu Vasile, dar şi amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier şi către staţiile de tramvai.

De asemenea, proiectul vizează modernizarea carasobilului în intersecţia Calea Văcăreşti - Olteniţei - Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie.

Valoarea totală a proiectului este de 127.140.761 lei, din care 96.442.727 lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Lungimea totală a pasajului va fi de 356 de metri, lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti, de 111 metri, iar a celei de ieşire spre Niţu Vasile - de 160 de metri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici