Circulaţia prin Defileul Jiului va rămâne restricţionată şi în luna noiembrie

Circulaţia prin Defileul Jiului va rămâne restricţionată şi în luna noiembrie, firmele care lucrează la modernizarea DN 66, care face legătura între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, solicitând să li se permită să lucreze şi după 31 octombrie.

197 afișări
Imaginea articolului Circulaţia prin Defileul Jiului va rămâne restricţionată şi în luna noiembrie

Circulaţia prin Defileul Jiului va rămâne restricţionată şi în luna noiembrie (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Şeful Administraţiei Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor, a declarat, miercuri, că prognozele meteo favorabile pentru următoarea perioadă de timp i-au determinat pe constructori să solicite prelungirea cu cel puţin două săptămâni a restricţiilor rutiere impuse şoferilor.

"Nu sunt luate încă toate avizele, dar cererile sunt depuse şi, cu siguranţă, până marţi, când ar fi prima zi în care este nevoie de noi avize pentru prelungirea restricţiilor, acestea vor fi obţinute. Este o vreme foarte bună pentru această perioadă a anului şi este păcat să nu se profite de ea pentru a se lucra în continuare", a spus Ion Tudor.

Din luna mai, în zilele de marţi, miercuri şi joi traficul prin Defileul Jiului este închis complet între orele 9.00 şi 18.00, iar autorităţile anunţaseră că restricţiile ar fi urmat să fie ridicate în 31 octombrie.

În celelalte zile ale săptămânii, şoferii care circulă pe DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, parcurg distanţa respectivă într-un timp aproape dublu faţă de cel de dinainte de începerea lucrărilor de modernizare, pe traseu fiind instalate aproximativ 20 de semafoare. Acestea sunt instalate în zonele în care muncitorii lucrează la podeţele menite să preia apa de pe versanţi, circulaţia fiind permisă pe un singur sens de mers, pe cel pe care nu se execută lucrări.

Şoferii au ca rute alternative traseele Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea- Sibiu - Haţeg - Petroşani şi Târgu Jiu - Drobeta Turnu Severin - Lugoj - Haţeg -Petroşani, dar acestea sunt mai lungi cu aproximtiv 200 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici