Circulaţia rutieră în minivacanţa de 1 decembrie. Trafic îngreunat pe Valea Prahovei. Zona în care se merge în coloană, cu 30 de km/oră

Poliţia Română, prin Centrul Informatic, anunţă că vineri (în jurul orei 11.00) se circulă în coloană în zona localităţii Comarnic, pe DN1. Totodată, în aceea zonă, nu se circulă cu o viteză mai mare de 20-30 de km pe oră.

1020 afișări
Imaginea articolului Circulaţia rutieră în minivacanţa de 1 decembrie. Trafic îngreunat pe Valea Prahovei. Zona în care se merge în coloană, cu 30 de km/oră

Minivacanţa de 1 decembrie. Trafic îngreunat pe Valea Prahovei, în zona Comarnic. Se merge în coloană, cu 30 de km/oră

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună întreruperea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi. În ceea ce priveşte fluenţa, valorile de trafic sunt în creştere pe DN 1 Ploieşti – Braşov ( Valea Prahovei), unde, între Frăsinet şi Comarnic, pe sensul de urcare, se circulă în coloană, cu o viteză de aproximativ 20 – 30 km/h”, anunţă Poliţia Română.

Pe de altă parte, pe celelalte artere principale, respectiv A1 Bucureşti – Piteşti, DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu şi A2 Bucureşti – Constanţa, nu sunt înregistrate probleme de fluenţă la această oră.

„Înainte de plecarea în călătorie, le recomandăm conducătorilor auto să-şi echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să se asigure că sistemele de climatizare şi dezaburire sunt funcţionale şi au o vizibilitate bună prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale. Viteza trebuie adaptată condiţiilor meteo şi de drum, păstrând în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă”, mai transmit reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţia de Frontieră: 120 de camioane aşteaptă la ieşirea din ţară

Timpul de aşteptare pentru camioane la ieşirea din ţară este, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, de aproximativ 90 de minute, numărul mijloacelor de transport fiind de aproximativ 120, precizează Poliţia de Frontieră.

Vineri dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu timpul de aşteptare pentru automarfare la ieşirea din ţară este de aproximativ 90 de minute, numărul mijloacelor de transport fiind de aproximativ 120.

Joi în jurul orei 22.00, pe sensul de ieşire din România, aşteptau pentru controlul de frontieră aproximativ 300 de automarfare, susţine aceeaşi sursă.

”Totodată, menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloace de transport persoane se desfăşoară normal, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Pe durata întregii perioade, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu sunt deschise toate arterele de control şi este suplimentat numărul personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, utilizându-se astfel întreaga capacitate a punctului de trecere a frontierei. Numai în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră au verificat aproximativ 860 de camioane pe sensul de intrare şi 950 pe sensul de ieşire din ţară”, arată Poliţia de Frontieră.

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Federaţia Operatorilor Români de Transport anunţa joi seară că transportul de marfă este paralizat în Vama Giurgiu. Potrivit FORT, aproximativ 2.000 de camioane aşteaptau pe DN 5, pe o distanţă de 40 de kilometri, să treacă frontiera în Bulgaria, pentru această operaţiune estimându-se un timp de trecere de minimum 72 ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici