Circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab, reluată din 15 septembrie

Circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab va fi reluată, pe ambele sensuri, în 15 septembrie, iar investiţia va fi finalizată până la sfârşitul anului, a spus, sâmbătă, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

59 afișări
Imaginea articolului Circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab, reluată din 15 septembrie

Circulaţia rutieră pe arterele de sub Pasajul Basarab, reluată din 15 septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Edilul şef al Bucureştiului a vizitat, sâmbătă, şantierul pasajului, context în care a declarat că în 15 septembrie va fi reluat traficul pe sub pod, iar Pasajul Basarab va fi finalizat până la sfârşitul anului.

Lucrările la Pasajul Basarab sunt terminate în proporţie de 90%, din punct de vedere al stadiului fizic general.

Astfel, până sâmbătă s-a finalizat 100% infrastructura şi suprastructura tablierului din beton armat, infrastructura şi suprastructura tablierului podului pe arce este gata în proporţie de 98%, montarea tablierului metalic al Podului Hobanat - 95,5%, dar şi zidul de sprijin pentru delimitarea complexului comercial Carrefour.

După 1 septembrie va începe montarea hobanelor şi turnarea dalei de beton, după care se vor face reglajele.

După finalizarea lucrărilor, podul va fi testat timp de o lună, astfel ca, din februarie, să poată fi folosit. Primarul a glumit arătând că la teste ar fi interesat să viziteze podul, însă împreună cu o listă de persoane, însă nu a dat nume, meţionând doar că este vorbe despre "toţi aia care nu vor să se întâmple nimic, să se construiască nimic".

"Nu vreau să îi dăm drumul dacă mai avem de vopsit sau de făcut marcajele", a spus primarul Sorin Oprescu.

Suma cheltuită în 2010, până în prezent, pentru aceste lucrări, a fost 164 de milioane de lei, costul final pentru acest an fiind prevăzut la 248 de milioane de lei. La cheltuielile iniţiale s-au adăugat cele privind refacerea străzilor din împrejurimile pasajului, pentru ca podul să fie eficient, a spus Oprescu.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor) şi, respectiv, Şoseaua Grozăveşti, întregind astfel inelul principal de circulaţie al Bucureştiului în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole - râul Dâmboviţa, peste podul existent şi calea ferată, în zona Gării de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în 15 iulie, la prezentarea bilanţului pentru doi ani de la preluarea mandatului, că Pasajul Basarab este gata în proporţie de 80 la sută. Oprescu preciza că lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ opt-nouă luni.

El descria această investiţie drept "cea mai spectaculoasă lucrare urbană din România, la capitolul infrastructură".

Circulaţia pe mai multe porţiuni de drum din zona Pasajului Basarab este închisă temporar pentru realizarea lucrărilor la acest obiectiv.

Valoarea totală a contractului este de 160.738.329 de euro cu TVA inclus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici