Circulaţia tramvaielor în Ploieşti, suspendată doi ani pentru lucrări de reabilitare, a fost reluată

Circulaţia tramvaielor în Ploieşti, suspendată în urmă cu doi ani pentru realizarea unor lucrări de reabilitare a căii de rulare, a fost reluată joi, pe linia 101, linia 102 nefiind finalizată, iar autorităţile pierzând aproape 5 milioane de euro, fonduri europene, din cauza depăşirii termenului.

520 afișări
Imaginea articolului Circulaţia tramvaielor în Ploieşti, suspendată doi ani pentru lucrări de reabilitare, a fost reluată

Circulaţia tramvaielor în Ploieşti, suspendată doi ani pentru lucrări de reabilitare, a fost reluată (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

Autorităţile locale din Ploieşti au repus în funcţiune, joi, tramvaiul 101, care face legătura între Gara de Sud şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi a cărui cale de rulare a fost reabilitată din fonduri europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Ploieşti, circulaţia tramvaielor a fost suspendată în luna aprilie a anului 2014, atât pe linia 101, cât şi pe linia 102, care circula pe traseul Spitalul Judeţean de Urgenţă - Gara de Vest.

În timp ce linia tramvaiului 101, intrată în reabilitare pe fonduri europene, a fost finalizată la termen, linia tramvaiului 102, care ar fi trebuit reabilitată tot în baza unui proiect cu fonduri UE, nu a fost terminată, autorităţile locale pierzând 21 de milioane de lei din bani europeni.

Deşi termenul de finalizare a ambelor proiecte a fost 31 decembrie 2015, linia 102 nu este realizată decât în proporţie de 50 la sută. Pentru finalizarea proiectului, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, la începutul lunii decembrie, prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor până la mijlocul anului 2016, precum şi alocarea celor 21 de milioane de lei de la bugetul local pentru terminarea reabilitării liniei tramvaiului 102.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici