Circulaţie blocată pe Valea Prahovei din cauza trenului care a luat foc în localitatea Brazi. UPDATE: S-a reluat circulaţia

  • Circulaţia feroviară este blocată duminică pe Valea Prahovei din cauza locomotivei care a luat foc în localitatea Brazi.
  • Mai multe trenuri au întârzieri de peste 100 de minute.
1346 afișări
Imaginea articolului Circulaţie blocată pe Valea Prahovei din cauza trenului care a luat foc în localitatea Brazi. UPDATE: S-a reluat circulaţia

Circulaţie blocată pe Valea Prahovei din cauza trenului care a luat foc în localitatea Brazi

UPDATE: „Azi, 02.01.2022, în cursul serii s-a produs întreruperea traficului feroviar în intervalul orar 17.00 - 19.04 între staţiile Crivina - Brazi din cauza unui început de incendiu la locomotiva unui tren privat de marfă. Au fost afectate un număr de 13 trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona şi care au înregistrat întârzieri între 70 şi 200 de minute. Mai pot apărea întârzieri la alte trenuri de pe reţea, ca urmare a trenurilor deja afectate, pentru asigurarea legăturilor călătorilor. Circulaţia a fost redeschisă în zonă începând cu ora 19:04, iar programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, au anunţat reprezentanţii CFR.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate, au precizat reprezentanţii companiei feroviare.

Circulaţia feroviară este blocată pe Valea Prahovei. Sunt afectate şase trenuri care circulă între Braşov, staţiunile montane şi Bucureşti. Garniturile au întârzieri de zeci de minute, cele mai mari fiind de 150 de minute şi 170 de minute.

În trenuri sunt în special pasageri care se întorc în capitală după revelion. Au de suferit şi călătorii care au legături cu alte trenuri în Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, incendiul a izbucnit duminică după amiaza în timp ce locomotiva se afla în localitatea Brazi.

Locomotiva a fost decuplată de mecanic astfel încât flăcările să nu ajungă la vagoanele care transportă îngrăşăminte chimice.

Ulterior, pompierii au stabilit că mecanicul a preîntâmpinat o tragedie deoarece trenul marfar transporta azotat de amoniu. Garnitura are 25 de vagoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici