Circulaţie feroviară blocată pe ruta Constanţa-Bucureşti, după ce o locomotivă a deraiat

O locomotivă a deraiat, joi dimineaţă, în jurul orei 09.30, în halta Bărăgani din judeţul Călăraşi, cel mai probabil din cauza unei manevre greşite, blocând linia de cale ferată Constanţa - Bucureşti, .

56 afișări
Imaginea articolului Circulaţie feroviară blocată pe ruta Constanţa-Bucureşti, după ce o locomotivă a deraiat

Circulaţie feroviară blocată pe ruta Constanţa-Bucureşti, după ce o locomotivă a deraiat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului Diviziei "Infrastructură" din cadrul Regionalei CFR Constanţa, Dorin Maier, locomotiva urma să intre pe o linie de cale ferată pentru a prelua câteva vagoane de marfă încărcate cu piatră, dar a deraiat, blocând întregul trafic feroviar din zonă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă se aştepta sosirea unei macarale care ar urma să repună pe şine locomotiva deraiată.

Până când locomotiva va fi repusă pe şine, circulaţia trenurilor a fost deviată pe relaţia Ciulniţa - Slobozia - Ţăndărei - Feteşti. Până în prezent, trei garnituri au fost afectate de acest incident, întârzierile pe ruta ocolitoare fiind de aproximativ 60 de minute.

Dorin Maier a mai precizat că operaţiunea de repunere a locomotivei înapoi pe şine va dura, probabil, câteva ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici