Circulaţie feroviară întreruptă: Cinci trenuri au avut întârzieri, după ce un brad a căzut peste linia de tensiune, la Băile Tuşnad

Cinci trenuri au avut, luni, întârzieri de până la 120 de minute, după ce circulaţia feroviară pe magistrala 400 Siculeni - Braşov a fost întreruptă mai mult de două ore, din cauza unui brad care a căzut pe firele de tensiune, la Băile Tuşnad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

127 afișări
Imaginea articolului Circulaţie feroviară întreruptă: Cinci trenuri au avut întârzieri, după ce un brad a căzut peste linia de tensiune, la Băile Tuşnad

Circulaţie feroviară întreruptă: Cinci trenuri au avut întârzieri, după ce un brad a căzut peste linia de tensiune, la Băile Tuşnad

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bradul s-a prăbuşit peste linia de contact în jurul orei 5.00, circulaţia feroviară fiind întreruptă până la remedierea situaţiei.

"De dimineaţă, în jurul orei 5.00, a căzut un brad pe firul de contact la Băile Tuşnad. Angajaţii de la Secţia Linii au intervenit cu drujbe, au tăiat copacul şi după ora 7.00 circulaţia a fost reluată. Este un fenomen obişnuit în zonă, în perioada iernii, când brazii încărcaţi cu zăpadă sunt doborâţi de vânt. Arborii din apropierea liniilor ferate ar trebui să fie îndepărtaţi, să se lase o distanţă mai mare între vegetaţie şi linia ferată, ca să nu se mai petreacă astfel de evenimente", a spus Nuţ.

Din cauza bradului căzut peste linia de tensiune la Băile Tuşnad, cinci trenuri care au circulat pe magistrala 400 au avut întârzieri de până la 120 de minute, între ele şi trenul internaţional 407 Budapesta - Braşov.

"Cea mai mare întârziere, de aproximativ două ore, a avut-o trenul 4502 Miercurea Ciuc-Braşov, urmat de trenurile 4501 Braşov-Miercurea Ciuc, 4504 Miercurea Ciuc-Braşov, internaţionalul 407 Budapesta-Braşov şi 4505 Braşov-Miercurea Ciuc", a declarat, la rândul său, preşedintele sindicatului OSIM CFR Harghita, Cosmin Sorin Micloş.

Traficul feroviar pe magistrala 400 Siculeni - Braşov se desfăşoară, în prezent, în condiţii normale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici