Circulaţie feroviară pe un singur fir, în Braşov, din cauza lipsei de tensiune

Traficul feroviar între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, judeţul Braşov, se desfăşoară, joi dimineaţă, pe un singur fir, după ce s-a semnalat o lipsă de tensiune în firul de contact. Noaptea trecută, traficul feroviar a fost întrerupt în Harghita, din cauza unor copaci prăbuşiţi pe calea ferată.

279 afișări
Imaginea articolului Circulaţie feroviară pe un singur fir, în Braşov, din cauza lipsei de tensiune

Circulaţie feroviară pe un singur fir, în Braşov, din cauza lipsei de tensiune în firul de contact

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate, traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza judeţelor aflate sub cod portocaliu şi cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

”La această oră, echipele de intervenţie verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe această distanţă se va desfăşura doar pe firul I. De asemenea, menţionăm faptul că, în cursul nopţii de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulaţia feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între staţiile Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat, unde personalul feoviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbuşit 11 copacii de pe versanţi, dar şi pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulaţia a fost redeschisă la ora 1.50, iar cele 5 trenuri de călători, care au staţionat temporar în gări, şi-au reluat traficul în condiţii de siguranţă”, arată sursa citată.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici