Circulaţie îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 17 în Pasul Tihuţa

Circulaţia rutieră este îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 17 în Pasul Tihuţa, unde stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri, iar vântul bate cu o viteză între 60 şi 70 de kilometri la oră şi acoperă şoseaua pe unele porţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

217 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 17 în Pasul Tihuţa

Circulaţie îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 17 în Pasul Tihuţa (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit dispecerului de serviciu de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, se circula cu dificultate, sâmbătă dimineaţă, în special între kilometrii 110 şi 116, unde vântul sufla cu o viteză între 60 şi 70 de kilometri la oră şi spulbera zăpada de pe marginea drumului, care acoperea şoseaua.

Conform sursei citate, drumarii au intervenit toată noaptea de vineri spre sâmbătă cu toate cele zece utilaje din dotare. Ei au curăţat drumul şi au aruncat pe şosea 60 de tone de sare şi nisip.

De asemenea, s-a intervenit şi pe alte drumuri naţionale, şi anume pe DN 17 C care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş şi pe DN 17 D care face legătura între Năsăud şi Pasul Rotunda din Munţii Rodnei.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud a informat, sâmbătă, că cel mai consistent strat de zăpadă este la baza Pasului Tihuţa, 20 de centimetri, în timp ce la Piatra Fântânele, chiar în pas, stratul de aăpadă măsoară 17 centimetri. Tot aici s-a înregistrat şi cea mai scăzută temperatură, de minus opt grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici