Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii pe trei drumuri din Mehedinţi, Caraş-Severin şi Vâlcea

Circulaţia se desfăşoară îngreunat pe DN 67D, DN 7A şi DN 7D, din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Vâlcea, stratul de zăpadă fiind pe aceste drumuri între unu şi zece centimetri, informează, marţi, Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

269 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii pe trei drumuri din Mehedinţi, Caraş-Severin şi Vâlcea

Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii pe trei drumuri din Mehedinţi, Caraş-Severin şi Vâlcea (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Pe DN 67D Baia de Aramă - Băile Herculane se circulă cu dificultate pe tronsonul Obârşia Cloşani (judeţul Mehedinţi) - Băile Herculane (judeţul Caraş-Severin), a precizat Centrul Infotrafic într-un comunicat de presă.

De asemenea, în judeţul Vâlcea circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii în zona Voineasa a drumului naţional DN 7A şi pe tronsonul Pripoare - Poiana de pe DN 7D.

Centrul Infotrafic a precizat că în prezent nu sunt drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza zăpezii sau a viscolului.

Jumătatea de sud a ţării şi Moldova vor fi, de marţi, ora 12.00, până miercuri, la aceeaşi oră, sub cod galben de ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol. Meteorologii au precizat că până miercuri la prânz va ninge în majoritatea regiunilor vizate de atenţionare.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ninsorile vor fi consistente în primele ore ale intervalului în Banat şi Oltenia, apoi în Muntenia şi Moldova. În Dobrogea, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi, izolat, în sud-est, 25-30 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări mai ales spre seară şi noaptea, şi va depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, cantităţi mari de zăpadă sunt aşteptate până miercuri la ora 20.00.

La jumătatea săptămânii, în Bucureşti vor fi înregistrate, pe timpul nopţii, temperaturi de până la minus 20 grade Celsius.

Informaţii despre starea drumurilor pot fi obţinute de pe paginile de internet ale Centrului Infotrafic (http://www.politiaromana.ro, secţiunea Infotrafic), Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, (http://www.cnadnr.ro, secţiunea Situaţia drumurilor naţionale) şi Administraţiei Naţionale de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro ).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici