Circulaţie întreruptă pe tronsonul Lehliu-Feteşti a A2 şi pe 7 drumuri naţionale. Aproape 100 de trenuri sunt ANULATE - Informaţii în TIMP REAL

Circulaţia rutieră este întreruptă sâmbătă seară, din cauza zăpezii sau a viscolului, pe sensul Bucureşti-Constanţa al porţiunii Lehliu-Feteşti din A2 şi pe tronsoane din şapte drumuri naţionale, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Traficul feroviar este restricţionat pe şapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor.

1616 afișări
Imaginea articolului Circulaţie întreruptă pe tronsonul Lehliu-Feteşti a A2 şi pe 7 drumuri naţionale. Aproape 100 de trenuri sunt ANULATE - Informaţii în TIMP REAL

Circulaţie întreruptă pe tronsoane din A2 şi 10 drumuri naţionale. Traficul feroviar, restricţionat pe şapte linii. Aproape 100 de trenuri sunt ANULATE - Informaţii în TIMP REAL (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

UPDATE 19:30 - Trafic întrerupt pe porţiunea Lehliu-Feteşti a A2, sensul spre Constanţa, şi pe 7 drumuri naţionale

Circulaţia rutieră este întreruptă sâmbătă seară, din cauza zăpezii sau a viscolului, pe sensul Bucureşti-Constanţa al porţiunii Lehliu-Feteşti din A2 şi pe tronsoane din şapte drumuri naţionale, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, conform datelor centralizate la ora 19.00, nu se circulă pe DN 22D  Măcin - Caugagia (judeţul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea), DN 24D Vârlezi - Tuluceşti (judeţul Galaţi), DN 29 Botoşani - Săveni - Manoleasa (judeţul Botoşani), DN 29A Dorohoi - Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani), DN 3 Călăraşi - Murfatlar (judeţul Constanţa) şi DN 3C Constanţa - Ovidiu.

Tot legat de A2, poliţiştii de la Rutieră informează că pe tronsonul Feteşti-Lehliu, sensul Constanţa-Bucureşti, a fost instituită restricţia de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Potrivit InfoTrafic, viscolul afectează şi autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, pe tronsonul curpins între kilometrii 17 şi 20, unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

UPDATE 14:30 Restricţii menţinute pentru TIR-uri la Moraviţa; acestea nu pot trece nici pe la Jimbolia şi Naidăş

Poliţia de Frontieră Timişoara anunţă că autovehiculele peste 3,5 tone au în continuare restricţie de a circula prin Vama Moraviţa, dar nu pot trece graniţa nici pe la Jimbolia şi Naidăş (Caraş-Severin), din cauza vântului puternic, prin cele trei puncte de frontieră putând trece doar autoturismele.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mihaela Leş, a declarat, sâmbătă, că în Vama Moraviţa au fost menţinute restricţiile de circulaţie pentru maşinile cu masa totală peste 3,5 tone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, vineri seară au fost introduse restricţii pentru autotrenuri şi în punctele de frontieră Jimbolia din Timiş şi Naidăş din Caraş-Severin. În schimb, autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone pot circula prin cele trei puncte de frontieră.

Restricţiile pentru autotrenuri sunt impuse din cauza vântului puternic.

UPDATE 11:33 Trafic blocat pe DN 1A în urma unui accident în care a fost implicată şi o maşină cu butelii

Traficul pe Drumul Naţional 1 A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Braşov este blocat, sâmbătă, în judeţul Prahova, din cauza unui accident în care au fost implicate un autoturism şi o autoutilitară care transporta butelii, o persoană fiind rănită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 11.00, la ieşirea din localiatea Boldeşti Scăieni, unde un autoturism a acroşat o autoutilitară care transporta butelii, iar o persoană a fost rănită.

Reprezentanţii Poliţiei Prahova spun că nu există pericol de explozie.

Conform sursei citate, circulaţia rutieră în zonă este deviată prin localitatea Boldeşti Scăieni.

DN 1 A este tronsonul de drum care face legătura între Ploieşti şi Braşov şi care este circulat în special de TIR-uri, al căror acces este interzis pe DN 1, pe Valea Prahovei, în week-end şi în cursul săptămânii pe timp de zi.

UPDATE 11:31 InfoTrafic: Traficul, reluat integral pe sensul de circulaţie Constanţa - Bucureşti de pe A2

Traficul rutier a fost reluat în totalitate, dar în condiţii de iarnă, pe sensul de circulaţie Constanţa - Bucureşti al tronsonului autostrăzii A2 dintre Feteşti şi Lehliu, tronsonul Lehliu-Feteşti, pe celălalt sens de mers, fiind în continuare închis, informează Centrul Infotrafic.

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că, începând cu ora 10.00, traficul rutier a fost reluat în condiţii de iarnă, pe sensul de circulaţie Constanţa - Bucureşti al tronsonului autostrăzii A2 determinat de localităţile Feteşti şi Lehliu (respectiv, de kilometrii 143 şi 65).

"Începând cu ora 10.00, calea unidirecţională Constanţa – Bucureşti a autostrăzii A2, a fost redeschisă în totalitate circulaţiei publice. Rămâne, în continuare, închis circulaţiei publice, din cauza cantităţii mari de zăpadă, tronsonul Lehliu – Feteşti, numai pentru sensul de deplasare Bucureşti – Constanţa. Întrucât pe sectorul de autostradă care a fost redeschis circulaţiei publice începând cu ora 10.00, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant, poliţia rutieră competentă teritorial a instituit o limitare temporară a vitezei maxime de deplsare, pentru toate categoriile de autovehicule, la valoarea de 50 km/h", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Infotrafic recomandă conducătorilor auto care intenţionează să meargă pe segmentul de drum Feteşti - Lehliu să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte cu stricteţe limita temporară de viteză instituită pe respectivul tronson de autostradă (50 km/h) şi să respecte obligaţia legală de a utiliza luminile de întâlnire, având în vedere condiţiile materiale de circulaţie existente.

"De asemenea, este neapărat necesar să se recurgă la adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile concrete de drum şi trafic şi să nu se efectueze manevre de depăşire, de schimbare bruscă a benzii de circulaţie ori de bruscare a comenzilor autovehiculului condus", atenţionează Centrul InfoTrafic.

Poliţiştii de la Rutieră precizează că frâna de motor este cea mai bună soluţie de reducere progresivă a vitezei de deplasare, în această perioadă.

Circulaţie restricţionată pe şapte linii feroviare, aproape 100 de trenuri anulate

Traficul feroviar este restricţionat din cauza zăpezii, sâmbătă dimineaţă, pe şapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 9.56.

Astfel, circulaţia este restricţionată între staţiile Broşteni şi Slobozia, Buzău şi Făurei Fir2, Chitila şi Călineşti, Mărăşeşti şi Tecuci - Bărboşi, Orşova şi Poarta, Ploieşti Sud şi Broşteni, Urziceni şi Făurei - Tecuci.

Pentru deszăpezire, se intervine atât cu utilaje, cât şi cu personal.

Trenurile anulate sunt, în majoritate, de pe rute din sudul şi estul ţării.

Timiş: A fost ridicată restricţia de circulaţie prin Vama Moraviţa

Restricţia de circulaţie pentru mijloacele de transport cu masa totală peste 3,5 tone, instituită în Vama Moraviţa din cauza viscolului, a fost ridicată, sâmbătă dimineaţă, a anunţat Poliţia de Frontieră din Timişoara, sudul judeţului fiind însă în continuare sub avertizare de cod galben de vânt.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră din Timişoara, restricţiile de circulaţie din cauza vântului puternic prin Vama Moraviţa din judeţul Timiş, spre Serbia, au fost ridicate sâmbătă dimineaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În continuare, însă, sudul judeţului Timiş se află sub cod galben de vânt puternic care viscoleşte zăpada, avertizarea fiind valabilă până la ora 14.00, cu posibilitate de prelungire.

Vineri, autorităţile române şi cele sârbe au decis să nu mai permită trecerea autovehiculelor cu masa totală peste 3,5 tone prin punctele de frontieră de la Moraviţa (România), respectiv Vârşeţ (Serbia), din cauza viscolului.

Potrivit datelor centralizate la 9.30, circulaţia rutieră este întreruptă temporar pe tronsonul Lehliu - Feteşti al autostrăzii A2 (Bucureşti - Constanţa).

De asemenea, nu se circulă pe DN22A Nalbant - Nicolae Bălcescu - Ciucurova (judeţul Tulcea), DN22D Măcin - Caugagia (judeţul Tulcea), DN22E Garvăn - I.C. Brătianu (judeţul Tulcea), DN22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea), DN24D Vârlezi şi Tuluceşti (judeţul Galaţi).

Traficul rutier este întrerupt şi pe DN3 Călăraşi - Murfatlar (judeţul Constanţa), DN39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa), DN39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa), DN39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa) şi DN3C Constanţa - Ovidiu.

Infotrafic mai precizează că pe alte opt drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere. Astfel, pe DN10 Cislău (judeţul Buzău) - Braşov, DN23 Olăneasca (Brăila) - Brăila, DN2C Costeşti - Padina (judeţul Buzău) şi DN3 B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa) nu au voie să circule autovehiculele de peste 7,5 tone, iar pe DN22A Saraiu - Hârşova (judeţul Constanţa) şi DN24D Bălăbăneşti - Vârlezi (Galaţi), cele peste 3,5 tone.

În plus, pe DN22, pe tronsonu l Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - limita cu judeţul Brăila, este restricţionată circulaţia autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, iar în judeţul Tulcea, pe sectoarele Jijila - Garvăn şi Văcăreni - Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Isaccea la Tulcea , Babadag şi Ovidiu (judeţul Constanţa) se circulă pe ambele sensuri de deplasare, cu restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone.

Pe DN7C, între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), nu voie să circule autovahiculele de peste 7,5 tone. Poliţiştii de la Rutieră le reamintesc şoferilor participanţilor că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum al DN7Ccuprins între kilometru 104 (Piscu Negru) şi 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Infotrafic mai informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Serbia, autorităţile din această ţară au oprit temporar circulaţia rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localităţile Jimbolia şi Stamora Moraviţa ale judeţului Timiş şi din localitatea Naidăş a judeţului Caraş-Severin. În schimb, este permisă circulaţia acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I al judeţului Mehedinţi.

În consecinţă, nici autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naţionale care converg spre punctele de trecere a frontierei, anterior menţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici