„Cireaşa de pe tort, mai scumpă decât tortul”: Au apărut pe piaţă cireşele la preţuri de 120 lei kilogramul/ Specialist: Produsele de lux nu sunt destinate românilor obişnuiţi

În pieţele româneşti au apărut cireşele importate, care se vând şi la preţuri de 120 de lei kg. Potrivit specialiştilor din domeniul agro-alimentar, vânzarea acestor produse la preţuri atât de mari reprezintă o speculă pură. Vestea bună este că în trei-patru săptămâni vor apărea cireşele româneşti.

3681 afișări
Imaginea articolului „Cireaşa de pe tort, mai scumpă decât tortul”: Au apărut pe piaţă cireşele la preţuri de 120 lei kilogramul/ Specialist: Produsele de lux nu sunt destinate românilor obişnuiţi

Au apărut cireşele la preţuri de 120 lei kilogramul. Specialist: Vorbim de produse de lux

„Da, au apărut cireşele, la preţuri care ajung şi la 120 de lei kilogramul. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, şi discutăm aici de speculă pură. Cei care le comercializează nu aduc cantităţi foarte mari, ca să nu li se strice marfa. Sunt persoane care au mulţi bani şi cumpără aceste produse, şi se înhamă la aşa ceva. O să dureze trei – patru săptămâni, până apar cireşele româneşti. În scurt timp, cele din import se vor vinde cu 70-80 de lei kilogramul. Vorbim de produse de lux, care nu sunt destinate românilor obişnuiţi, cu salarii de 2.000 de lei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA).

Potrivit sursei citate, cireşele care se găsesc acum în pieţe sunt aduse, cel mai probabil, din Grecia, Turcia sau din ţări din Asia.

În ceea ce priveşte gustul cireşelor importate, Frumosu spune că nu se pot compara cu cele româneşti, care sunt mult mai bune, iar ele se găsesc acum, la aceste preţuri, în pieţe precum Dorobanţi, Norilor, Amzei sau Băneasa, unde îşi fac cumpărăturile bucureştenii înstăriţi.

„Cireşele româneşti, de mai, ar trebui să apară în două trei săptămâni, dar ţinând cont că a fost vremea destul de capricioasă, ele vor apărea pe la 1 iunie, la preţuri de 20 -25 de lei maximum”, mai spune Dragoş Frumosu.

Potrivit preşedinteului FNSIA, în pieţe au început să apară deja căpşunile româneşti, care se vând cu 15 lei kilogramul.

„Căpşunile româneşti au alt gust, şi faptul că sunt făcute în pământ, mai ales că pământul nostru are nişte calităţi deosebite, au un parfum specific”, conchide Frumosu.

Ca şi anul trecut, pe reţelele de socializare circulă foarte multe glume despre preţul cireşelor, precum:

„Femeile nu-şi mai fac selfie cu geanta Louis Vuitton, ci cu punga de cireşe”;

„Cireşa de pe tort este mai scumpă decât tortul” - Adina Lăcătuşu, sau, „În România a apărut primul amanet pentru cireşe” – Ion Tincu.

„La aprozar: - Puneţi-mi şi mie cireşe de 10 lei, vă rog... - Ori luaţi una întreaga, ori deloc. Eu din ea nu tai...” - Academia de Stihl.

„Maşina pare să nu mai fie decisivă la agăţat. Acum poţi să agăţi la supermarket, plimbându-te cu punga de cireşe. Ooo, ăsta are bani să ia cireşe! Pe el, fată!!!” – State Ioana

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici