Cîţu: 20 de paturi libere la ATI, în toată România. Rata de vaccinare a ajuns la 20% în Bucureşti. În pregătire, centre „drive through”

  • Florin Cîţu a precizat că în România sunt 20 de paturi libere la ATI.
  • De asemenea, în ultimele trei zile au apărut în spitale 12 paturi ATI .
  • Declaraţiile au fost făcute duminică la finalul şedinţei Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.
875 afișări
Imaginea articolului Cîţu: 20 de paturi libere la ATI, în toată România. Rata de vaccinare a ajuns la 20% în Bucureşti. În pregătire, centre „drive through”

Anunţul premierul Florin Cîţu: În România sunt 20 de paturi libere la ATI. La cât a ajuns rata de vaccinare în Bucureşti

Prim-ministrul a anunţat că duminică, în România sunt 20 de paturi libere la ATI. Cîţu a arătat că în ultimele trei zile au apărut în spitale 12 paturi ATI .

„De joi până astăzi au fost operaţionalizate încă 12 paturi la ATI şi la nivel naţional, în acest moment, sunt 20 de paturi libere. Totuşi, situaţia pe Terapie Intensivă rămâne tensionată. Resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari. Este nevoie de acelaşi efort pe care l-am făcut şi acum să îl continuăm chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut şi scade în fiecare zi, chiar şi pentru Bucureşti şi oraşele mari avem o rată incidenţei, când vorbim de 3 la mie, în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun şi sperăm să continue în acelaşi ritm”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a vorbit şi despre rata de vaccinare spunând că Bucureşti a ajuns la aproape 20%. Florin Cîţu a mai spus că între oraşe a apărut o competiţie privitoare la înfiinţarea unor centre de vaccinare de tipul ”drive through.”

„Bucureştiul a ajuns o rată e vaccinare de 20%, Ilfovul aproape 18%. Lucrurile merg bine şi avem şansa să ajungem la 50% la sfârşitul lunii mai aşa cum spuneam, trebuie să ne vaccinăm. Am aflat acum că mai sunt, eu credeam că la Bucureşti o să fie primul centru de vaccinare drive through. Înţeleg că este competiţie. Şi în ţară mai sunt câteva oraşe, municipii, care se pregătesc pentru acest lucru. Asta înseamnă că lumea înţelege importanţa vaccinării”, a precizat premierul Cîţu.

Declaraţiile au fost făcute duminică la finalul şedinţei Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici