Cîţu, despre votul dat cererii de reexaminare a legii privind educaţia sexuală: „Este o eroare”

Premierul Florin Cîţu a spus că a fost vorba de o eroare, răspunzând unei întrebări privitoare la situaţia din Parlament, unde a votat împotriva cererii lui Klaus Iohannis de a reexamina legea care schimbă numele în Educaţie sanitară şi scoate obligativitatea materiei.

467 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre votul dat cererii de reexaminare a legii privind educaţia sexuală: „Este o eroare”

Cîţu, despre votul dat cererii de reexaminare a legii privind educaţia sexuală: „Este o eroare”

„Este aşa cum am anunţat, o decizie pe care am luat-o cu domnul ministru înainte de votul din Parlament şi am spus foarte clar că nu se poate face curricula în Parlamentul României, se face la Ministerul Educaţiei. În Parlamentul României, având în vedere situaţia votului prin telefon, astfel de eori vor mai exista, din păcate există până ne întoarcem la Parlament. Chiar şi atunci când suntem în Parlament mai apar câteodată eori. Este doar o eroare, opinia mea a fost prezentată public înainte şi după şi îmi pare bine că am găsit o soluţie foarte clară care să nu depindă de votul Parlamentului”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a explicat cum a apărut această eroare.

„Pot să existe astfel de erori, poate să nu se audă bine ce spui prin telefon. Aici a fost o recomandare a grupului pe care am înţeles-o că este pentru ceea ce preşedintele a trimis în Parlamentul României, dar de fapt era pentru un raport care iese din comisie. Este doar o eroare”, a mai spus Cîţu.

Potrivit site-ului Aleph News, Florin Cîţu a votat contra cererii lui Iohannis, de a reexamina legea care schimbă numele în Educaţie sanitară şi scoate obligativitatea materiei. Iar câteva ore mai târziu, a spus că e foarte supărat pentru ce s-a întâmplat în Senat.

„Sunt foarte supărat. Lucrurile trebuie să meargă cum am stabilit. Românii merită transparenţă. Vom avea acestă lege“, a spus Florin Cîţu.

Cîţu a anunţat reforma prin ordonanţe de urgenţă. „De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aştepta după Parlament să se hotărască”, a spus Cîţu la TVR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici