Ciucă: Ancheta în cazul de la Cliceni poate dura luni de zile pentru că aeronava nu avea cutie neagră

Directorul de investigaţii din Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă, a declarat, vineri, că ancheta în cazul accidentului aviatic de la Clinceni, în care a murit comandantul Aerodromului Clinceni, poate dura luni de zile, pentru că aeronava nu avea cutie neagră.

46 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Ancheta în cazul de la Cliceni poate dura luni de zile pentru că aeronava nu avea cutie neagră

Ciucă: Ancheta în cazul de la Cliceni poate dura luni de zile pentru că aeronava nu avea cutie neagră (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Ancheta poate dura luni de zile, pentru că aeronava nu avea cutie neagră şi este foarte greu să fie determinate cauzele accidentului", a spus Mircea Ciucă.

El a precizat că în ancheta comisiei tehnice de la Ministerul Transporturilor vor fi luate în calcul toate variantele, respectiv defecţiune tehnică, eroare umană sau situaţie dificilă, implicit condiţii meteorologice.

Mircea Ciucă a mai spus că pilotul a intrat cu avionul în vrie, nemaiputând să îl controleze.

Comisia de anchetă a ajuns la Clinceni şi urmează să stabilească împrejurările şi cauzele producerii accidentului. Membrii comisiei vor lua declaraţii de la martorii accidentului.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti face investigaţii în cazul accidentului aviatic de la Clinceni

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti face investigaţii în cazul accidentului aviatic de la Clinceni, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Din primele investigaţii rezultă că accidentul aviatic s-a produs în urma unei defecţiuni tehnice, au precizat sursele citate.

Comandantul Aerodromului Clinceni, Mihai Dobre Ţone (24 de ani), a decedat, vineri seară, după ce avionul de acrobaţie cu care făcea antrenamente pentru mitingul aviatic ce urma să se defăşoare sâmbătă s-a prăbuşit şi a luat foc la impactul cu solul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici