Ciucă: Avem pregătiţi 6.312 militari să intervină şi 1.083 de mijloace tehnice pentru iarnă

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a declarat, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, că 6.312 militari sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie, fiind disponibile şi 1.083 de mijloace tehnice. El a precizat că MApN are şi cinci elicoptere pregătite să acopere fiecare regiune a ţării.

483 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Avem pregătiţi 6.312 militari să intervină şi 1.083 de mijloace tehnice pentru iarnă

Ciucă: Avem pregătiţi 6.312 militari să intervină şi 1.083 de mijloace tehnice pentru iarnă

„Vă pot raporta că în acest moment, la nivelul MApN, au fost revăzute planurile de intervenţie şi actualizate, au fost coordonate cu autorităţile şi celelalte structuri din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De asemenea, pot să raportez că au fost verificate spaţiile necesare a fi pregătite pentru evacuarea populaţiei din zonele afectate. Deci putem să asigurăm pentru o perioadă de timp cazarea acestor persoane. Sistemul de comunicaţii a fost verificat şi este în măsură ca indiferent ce se întâmplă cu sistemul de comunicaţii civil şi asigurăm backup-ul şi să coordonăm toată activitatea de intervenţie pe întreg teritoriul naţional”, a afirmat Nicolae Ciucă, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că mai sunt pregătite cinci elicoptere pentru zonele ţării şi un avion de transport mediu curier.

„Avem pregătiţi 6.312 militari să intervină şi 1.083 de mijloace tehnice. Faţă de acestea, avem 5 elicoptere în măsură să acopere fiecare regiune din ţară şi un avion de transport mediu curier. Ca atare, împreună cu ceilalţi colegi suntem în măsură să asigurăm intervenţiile în caz de nevoie”, a conchis Ciucă.

Taguri:
ciucă,
mapn,
iarnă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici