Ciucă: Tichetele pentru încălzire ar putea fi folosite începând cu 20 februarie

Tichetele cu ajutor pentru încălzire ar putea fi folosite începând cu 20 februarie, anunţă premierul Nicolae Ciucă. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului se află un proiect de OUG pentru clarificarea procedurilor şi mecanismelor pentru acordarea acestor tichete.

709 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Tichetele pentru încălzire ar putea fi folosite începând cu 20 februarie

Ciucă: Tichetele pentru încălzire ar putea fi folosite începând cu 20 februarie

„Avem o ordonanţă de urgenţă foarte importantă, prin care MIPE vine şi clarifică, asigură procedurile şi mecanismele prin care toţi cetăţenii care au fost încadraţi în componenta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de aceşti bani. Este vorba despere clarificarea modului în care se stabileşte locul unde vor fi asigurate aceste tichete, în localităţi care nu au reuşit încă să finalizeze nomenclatorul stradal, sunt situaţii în care mai multe familii locuiesc la aceeaşi adresă şi, desigur, sunt câteva elemente de clarificat din punct de vedere procedural între ministerele care au atribuţii în asigurarea acestor tichete şi alimentarea lor cu bani”, spune Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

El precizează că procedura va începe la 1 februarie.

„Deşi termenul iniţial termenul era ca oamenii să poată beneficia de aceste tichete începând cu 1 martie, există varianta ca începând cu 20 februarie să poată folosi banii de pe tichete”, adaugă premierul.

El spune că trebuie avută în vedere şi o soluţie tehnică astfel încât aceste tichete să poată fi folosite şi pentru plăţi online

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici