Ciuhodaru: Am fost la Cotroceni, mi-a fost cerut un CV şi informaţii despre tot ce ştiu să fac

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sfântul Spiridon", a declarat că a fost, marţi, la Palatul Cotroceni, că i-au fost cerute un CV şi informaţii despre tot ce ştie să facă, precizând că nu a discutat despre preluarea funcţie de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat.

1555 afișări
Imaginea articolului Ciuhodaru: Am fost la Cotroceni, mi-a fost cerut un CV şi informaţii despre tot ce ştiu să fac

Ciuhodaru: Am fost la Cotroceni, mi-a fost cerut un CV şi informaţii despre tot ce ştiu să fac (Imagine: Mihai Barbu/Medifaax Foto)

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a venit, marţi, la Ministerul Sănătăţii, la intrarea în sediul instituţiei declarând că a fost şi la Cotroceni.

"Am fost solicitat să contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac ", a spus Tudor Ciuhodaru.

Întrebat dacă la Cotroceni i s-a propus şi preluarea funcţiei de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, Ciuhodaru a spus că nu s-a discutat despre o astfel de eventualitate.

"Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este să realizăm un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu deţine adevărul absolut", a adăugat Ciuhodaru.

El a precizat că a primit o solicitare de la ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru a discuta despre proiectul Legii sănătăţii.

"Am citit această lege, este o lege perfectibilă care oferă mai multe şanse unui pacient din serviciul de urgenţă", a mai spus Ciuhodaru.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute luni seară, într-o emisiune de televiziune, Ciuhodaru a spus că nu a urmărit declaraţiile, dar că trebuie puse în faţă interesele pacientului, "şi nu interesele cuiva care conduce dintr-un cotlon din minister".

Întrebat dacă ar accepta funcţia de subsecretar de stat în MS, Ciuhodaru a spus că deocamdată nu poate să ocupe funcţia deoarece este incompatibil, fiind şi deputat de Iaşi.

Întrebat dacă susţine obiecţiile lui Raed Arafat la proiectul Legii sănătăţii, Ciuhodaru a evitat un răspouns clar, spunând doar că sunt şi alţi specialişti în sistem şi mulţi dintre ei l-ar dori altfel.

"Suntem în democraţie, există un sistem concurenţial. Eu cred în sisteme care funcţionează în interesul pacienţilor. Orice sistem este perfectibil ", a adăugat Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a mai spus că el crede că noua lege trebuie să aibă o şansă şi de aceea şi-a oferit serviciile.

"Sunt un politician incomod, sunt un medic incomod, m-au dat afară din partide pentru că mi-am spus punctul de vedere. Asta voi face şi astăzi la Ministerul Sănătăţii", a mai spus Ciuhodaru.

El a precizat că este un admirator al lui Raed Arafat din perioada în care a creat sistemul de urgenţă.

Întrebat ce crede despre demisia lui Raed Arafat, Ciuhodaru a spus că nu comentează "deciziile domnului Arafat".

"Doresc să rămână alături de mine să facem acest sistem să funcţioneze", a mai spus Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici