CL Ploieşti alocă bani pentru controale stomatologice la elevi şi pentru rechizite şcolare

Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea a 200.000 lei de la bugetul municipiului pentru controale stomatologice la preşcolari şi la elevii din şcolile de stat şi din cele particulare acreditate şi alţi 150.000 lei pentru cumpărarea de rechizite pentru copiii care anul acesta intră în clasa I.

140 afișări
Imaginea articolului CL Ploieşti alocă bani pentru controale stomatologice la elevi şi pentru rechizite şcolare

CL Ploieşti alocă bani pentru controale stomatologice la elevi şi pentru rechizite şcolare (Imagine: Shutterstock)

Consilierii locali ploieşteni au aprobat, joi, alocarea sumei de 200.000 de lei de la bugetul local pentru controale stomatologice făcute în cabinetele medicale ale şcolilor, controale de care vor beneficia toţi preşcolarii şi elevii înscrişi în şcolile de stat şi în cele particulare autorizate sau acreditate, din municipiul Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, conform hotărârii aprobate, evaluarea stării de sănătate orală se va face pentru aproximativ 37.487 de preşcolari şi elevi, conform datelor furnizate autorităţilor locale de Inspectoratul şcolar Judeţean Prahova. Potrivit unei informări date publicităţii de Primăria Municipiului Ploieşti, controalele stomatologice vor fi realizate pe parcursul anului şcolar 2014 - 2015 de către medicii stomatologi din cele opt cabinete stomatologice şcolare care funcţionează în şcolile din Ploieşti, iar rezultatul evaluării şi recomandărilor stomatologilor vor fi consemnate într-o fişă de evaluare a sănătăţii dentare care va fi transmisă părinţilor.

Tot joi, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, de asemenea, alocarea sumei de 150.000 de lei de la buget pentru cumpărarea unui pachet cu rechizite şcolare care va conţine ghiozdan, penar, stilou, caiete şi alte rechizite de care vor beneficia 1897 elevi înscrişi în clasa I în anul şcolar 2014 - 2015. Banii sunt alocaţi în cadrul programului ”Primul ghiozdan”, care este deja o tradiţie, de mai mulţi ani de la bugetul local fiind alocate sume pentru achiziţionarea de rechizite care îi aşteaptă pe copiii de clasa I pe bănci, în prima zi a anului şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici