Clasa socială este cea mai mare barieră în calea avansării în carieră - studiu

Mediul socio-economic are cel mai puternic efect asupra progresului profesional al unei persoane, în comparaţie cu orice altă caracteristică de diversitate, potrivit unui studiu inovator publicat de KPMG UK.

1155 afișări
Imaginea articolului Clasa socială este cea mai mare barieră în calea avansării în carieră - studiu

În cea mai mare analiză a "diferenţelor de progresie" publicată vreodată de o companie, experţii de la Bridge Group au analizat parcursul profesional a peste 16.500 de parteneri şi angajaţi ai KPMG pe o perioadă de cinci ani. Echipa a examinat timpul mediu de care au avut nevoie indivizii pentru a fi promovaţi, luând în considerare sexul, etnia, dizabilităţi, orientarea sexuală, precum şi mediul socio-economic.

Datele au arătat că mediul socio-economic, măsurat prin ocupaţia părinţilor, a avut cel mai mare efect asupra rapidităţii cu care o persoană a progresat în cadrul firmei. Persoanele din medii socio-economice mai puţin dezvoltate au avut nevoie, în medie, de 19% mai mult timp pentru a trece la gradul următor, în comparaţie cu cele din medii socio-economice mai dezvoltate.

Studiul este cel mai recent progres realizat de KPMG pentru a aprofunda înţelegerea inegalităţilor sociale la locul de muncă, împărtăşind în acelaşi timp cunoştinţele sale cu întreaga comunitate de afaceri. În 2021, a devenit prima organizaţie care a raportat diferenţele de salarizare în funcţie de mediul socio-economic şi s-a angajat să crească numărul liderilor săi din medii socio-economice scăzute la 29% până în 2030. Un sfert dintre partenerii KPMG (25%) provin acum din medii socio-economice scăzute, în creştere de la 23% anul trecut.

"Promovarea unei mai mari egalităţi sociale este provocarea societală şi economică definitorie a timpului nostru. Există în continuare o legătură dovedită între mediul social al unei persoane şi rezultatele sale educaţionale şi profesionale, iar inegalitatea socială este estimată a costa Marea Britanie 39 de miliarde de lire sterline pe an. Aceasta exacerbează nivelurile scăzute de productivitate, sănătatea mintală precară şi scade speranţa de viaţă a oamenilor", a declarat Nik Miller, director executiv la Bridge Group.

"Progresia este unul dintre cei mai adevăraţi indicatori ai incluziunii într-o organizaţie, indiferent de toate şi de orice caracteristici de diversitate. Cercetarea efectuată de KPMG este una de pionierat şi felicităm firma pentru abordarea sa de avangardă. Cu cât putem evidenţia şi înţelege mai bine impactul mediului socio-economic, inclusiv modul în care acesta afectează progresul, cu atât mai mult putem crea rezultate mai egale pentru toţi. Talentul şi productivitatea trebuie să stea întotdeauna la baza angajărilor şi a progresului şi, cu siguranţă, să fie prioritare în faţa mediului de provenienţă", a adăugat Nik Miller.

"Mediul socio-economic este complex şi emoţional. Ne obligă să ne confruntăm cu modul în care educaţia noastră influenţează oportunităţile la care avem acces mai târziu în viaţă. Dar, în calitate de întreprinderi, trebuie să ne aplecăm asupra acestui disconfort dacă vrem să facem progrese. Avansarea în carieră ar trebui să se bazeze pe realizarea potenţialului, şi nu pe trecutul cuiva", a declarat Jon Holt, director executiv al KPMG în Marea Britanie.

Cercetarea a permis firmei să identifice blocajele cu care se confruntă angajaţii în diferite momente ale carierei lor şi să ia măsuri suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici