Claudine Gay, prima preşedinte de culoare la Harvard: Ne vom deschide lumii

  • Fiică a imigranţilor haitieni, Gray predă la universitate din 2006.
  • Odată cu numirea ei, femeile depăşesc numărul bărbaţilor în primele poziţii ale celor opt universităţi Ivy League.
231 afișări
Imaginea articolului Claudine Gay, prima preşedinte de culoare la Harvard: Ne vom deschide lumii

Claudine Gay, prima preşedinte de culoare la Harvard: Ne vom deschide lumii

De la 1 iulie, Claudine Gay va deveni preşedinta Universităţii Harvard, a doua femeie - din 30 de rectori - care ocupă funcţia, dar, mai ales, prima afro-americană. Este fiic[ de imigranţi haitieni ;i predă la Harvard din 2006, iar în prezent este decan al Facultăţii de Arte şi Ştiinţe. Îl va succeda pe Lawrence Bacon.

Ea a fost aleasă de consiliul de administraţie al celebrei universităţi şi, în discursul său de acceptare, a clarificat deja care ]i vor fi priorităţile: o mai mare colaborare între diferitele institute care alcătuiesc Harvard şi nevoia universităţii de a „se deschide către lume, aducând dezbaterii un gând curajos, clar şi original”.

Gay este un expert în probleme legate de participarea politică şi a studiat modul în care factorii sociali şi economici afectează opiniile politice ale cetăţenilor. „Ideea unui turn de fildeş este trecutul. Angajaţi-vă şi fiţi în slujba lumii!”.

Odată cu numirea lui Gay, femeile depăşesc la număr bărbaţii în primele poziţii la opt universităţi Ivy League, cele mai prestigioase din Statele Unite. Dartmouth şi Universitatea din Pennsylvania au nominalizat femei anul acesta să se alăture lui Brown şi Cornell. În schimb, preşedinţii de la Yale, Princeton şi Columbia University sunt bărbaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici