Clipe de panică în trenul Timişoara - Baia Mare. Trei imigranţi libanezi au încercat să-i jefuiască pe călători. VIDEO

Trei tineri imigranţi au fost daţi jos din trenul Timişoara - Baia Mare, după ce au făcut scandal în tren şi au fost acuzaţi că au vrut să fure şi din portofelul şefului garniturii. Este vorba de trei libanezi care sunt înregistraţi la Centrul pentru Refugiaţi Şomcuta Mare.

11007 afișări
Imaginea articolului Clipe de panică în trenul Timişoara - Baia Mare. Trei imigranţi libanezi au încercat să-i jefuiască pe călători. VIDEO

Sursa FOTO: Captură video

Cei trei tineri din Liban au fost urcaţi în tren de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, după ce au fost găsiţi în apropierea unui magazin din localitatea Valea lui Mihai, judeţul Bihor şi trimişi către Centrul de Cazare din Maramureş.

Cei trei imigranţi au făcut, însă, scandal, sâmbătă, în trenul care circula între Timişoara şi Satu Mare, iar în apropiere de Carei, comportamentul celor trei devenise de nesuportat, astfel că şeful de tren a cerut sprijin pentru a-i da jos din ganitură.

„Au vrut să îmi fure portofelul din buzunar! Şi de la călători! Vă rog să veniţi, sunt scandalagii", a spus şeful de tren atunci când a cerut ajutor prin 112, potrivit unor imagini filmate de călători.

„S-au dus, s-au pus pe lângă călători să îi fure! Nu se poate aşa ceva!", le mai spune şeful de tren poliţiştilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare spune că cei trei imigranţi au fost sancţionaţi.

„Am fost solicitaţi prin apel 112 să intervenim pentru că sunt trei persoane recalcitrante în tren. S-au deplasat colegii mei, alături de cei de la Frontieră, i-au identificat şi i-au sancţionat contravenţional pentru că au adresat cuvinte şi expresii jignitoare şi au fost recalcitranţi şi i-au îndrumat spre Centrul de Refugiaţi din Maramureş", a declarat, pentru MEDIAFAX, Paula Maria Gabor, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare a precizat că nu a fost depusă nicio plângere din partea vreunui pasager.

Cei trei fuseseră urcaţi în tren de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, după ce fuseseră găsiţi sâmbătă după-amiază, în apropierea unui magazin de lângă localitatea Valea lui Mihai, din judeţul Bihor. Pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă, poliţistii de frontieră i-au verificat şi au constatat că sunt cetăţeni libieni în vârstă de 16 şi 17 ani şi că deţin documente temporare emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil.

„S-a mai stabilit faptul că aceştia figurează ca fiind înregistraţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Şomcuta Mare, judeţul Maramureş. Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenta in localitate, au fost scoase din zonă şi îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinaţia Baia Mare. Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis si nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul ţării", a precizat Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici