Clopoţelul a sunat deja pentru şcolile private din România. Statul stă încă pe gânduri

  • Laura Iacob, profesoară la o şcoală privată din Braşov, predă elevilor de o săptămână
  • Conducerea şcolii a creat circuite cu sens unic, iar copiii poartă măşti în interior
  • Copiii ajung între 7.30 şi 10:00 la şcoală, să nu se suprapună cu colegi din alte clase
  • Există un responsabil cu dezinfectarea băncilor, iar elevii nu fac schimb de scaune
975 afișări
Imaginea articolului Clopoţelul a sunat deja pentru şcolile private din România. Statul stă încă pe gânduri

Clopoţelul a sunat deja pentru şcolile private

În vreme ce statul stă pe gânduri cu organizarea noului an şcolar, Laura, profesoară de Matematică din Braşov, a început orele cu elevii acum o săptămână. 
 
Dascălul predă de 8 ani la o şcoală privată, după alţi 15 petrecuţi în învăţământul public. În timpul orelor cei mici poartă măşti de protecţie.
 
Fiecare copil are propria bancă, de o persoană, propriul marker pentru tablă, iar când mănâncă măsca o pune pe o farfurie de unică folosinţă. 
 
  • „Încercăm să nu devină o formă de a-i stresa pe copii, punem mare accent ca lucrurile să se întâmple ca un firesc. În fiecare dimineaţă discutăm de aşa zisele rutine. vem un responsabil cu dezinfecţie, cu dezinfectant pe care îl folosim pe mese, în mese. Organizarea a fost gândită din luna mai. Pragramul claselor s-a decalat cu câte 15 minute, aşa că în pauze copiii nu se suprapun cu alţi colegi şi se joacă doar cu cei din clasa lor”, spune Laura Iacob, managera educaţională. 
 
Ornella Anghel, fondatoarea şcolii, spune că elevii nu trebuie să se întâlnească nici în pauze, nici în pauza de masă şi cât mai puţin pe coridor”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici