Cluj: Doi elevi în vârstă de 15 ani, la spital după ce au consumat plante etnobotanice

Doi adolescenţi în vârstă de 15 ani, elevi în clasa a VIII-a la o şcoală din Cluj-Napoca, sunt internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii după ce au fumat o ţigară confecţionată din plante etnobotanice.

39 afișări
Imaginea articolului Cluj: Doi elevi în vârstă de 15 ani, la spital după ce au consumat plante etnobotanice

Cluj: Doi elevi în vârstă de 15 ani, la spital după ce au consumat plante etnobotanice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, Cornel Aldea, a declarat sâmbătă că starea celor doi adolescenţi este stabilă, iar luni aceştia vor fi reevaluaţi din punct de vedere medical.

"Au fost internaţi la noi doi elevi de clasa a VIII-a care aveau ameţeli. Li s-au făcut analize toxicologice şi săptămâna viitoare vom primi rezultatele pentru a vedea exact ce au consumat. Din câte se pare este vorba despre plante etnobotanice. Starea lor este stabilă şi vor rămâne internaţi până luni, când va avea loc o reevaluare a stării lor de sănătate", a spus Aldea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Horea Corcheş, a declarat, la rândul său, că cei doi sunt elevi la Şcoala Generală "Nicolae Iorga" şi au consumat substanţe etnobotanice vineri, într-o pauză, în afara unităţii, după care au intrat la ore având o stare de ameţeală.

"Din informaţiile furnizate de conducerea şcolii se pare că cei doi elevi de clasa a VIII-a au consumat droguri uşoare, din plante etnobotanice, mai precis au fumat o ţigară. Au sărit gardul şcolii şi au fumat în afara unităţii. Au primit ţigara de la un alt coleg, din clasa a VII-a. Este surprinzător ceea ce s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât noi derulăm la ISJ Cluj programe privind pericolul consumului de droguri", a spus Corcheş.

Potrivit acestuia, imediat după ce elevii au fost descoperiţi de către profesori că aveau ameţeli conducerea şcolii a anunţat SMURD şi Poliţia, iar cei doi au fost internaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Horea Corcheş a precizat că atât cei doi elevi de clasa a VIII-a, cât şi cel de clasa a VII-a care le-a furnizat ţigara vor fi evaluaţi psihologic, iar Consiliul de Disciplină al şcolii va lua măsuri pentru sancţionarea lor.

"Cei trei elevi vor fi evaluaţi din punct de vedere psihologic, iar comportamentul lor va fi analizat de Consiliul de Disciplină al şcolii. Cei doi elevi de clasa a VIII-a riscă scăderea notei la purtare pentru că au sărit gardul şcolii, şi mai puţin pentru incident, deoarece acesta a avut loc în afara incintei unităţii. Vom vedea ce măsuri se vor lua împreună şi cu alte instituţii şi împotriva celuilalt elev, care le-a furnizat ţigara din plante etnobotanice", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici