Video Cluj: Locuitorii, supravegheaţi cu drona dacă respectă restricţiile impuse de autorităţi!

  • Dronele supraveghează Zona Metropolitană Cluj
  • Prefectura Cluj a transmis, joi, că respectarea măsurilor impuse de autorităţi va fi strict monitorizată
  • Locaţiile de acţiune ale dronelor vor fi stabilite zilnic, în funcţie de mai mulţi indicatori specifici
679 afișări
Zona Metropolitană Cluj este supravegheată cu drone. Autorităţile vor să afle astfel dacă oamenii respectă restricţiile sau să vadă zonele în care se adună mai multe persoane.
 
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj transmis, joi, există un plan care vizează monitorizarea cât mai strictă a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.
 
„Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum şi necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Prefectura Cluj în parteneriat cu IPJ Cluj anunţă implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere şi videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul dronelor. Se vor urmări verificarea respectării dispoziţiilor referitoare la condiţiile de părăsire a domiciliului, carantină şi izolare la domiciliu sau obţinerea de date referitoare la aglomerări de persoane în zone importante ale municipiului Cluj-Napoca - parcuri, zone de agrement, pieţe agroalimentare, intrări sau parcări ale supermarket-urilor", se arată în comunicat.
 
De asemenea, planul se referă şi la dimensionarea corespunzătoare a efectivelor angrenate în misiuni de menţinere a ordinii publice.
 
„Popularizarea unor astfel de metode de verificare şi acţiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populaţiei un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispoziţiilor cuprinse în ordonanţele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi pentru combaterea ilegalităţilor de orice fel. Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit şi mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliţiei", se mai arată în comunicatul Prefecturii Cluj.
 
Locaţiile de acţiune ale dronelor vor fi stabilite zilnic, în funcţie de mai mulţi indicatori specifici, pentru a permite o acoperire cât mai fidelă a teritoriului selectat.
 
IPJ Cluj a primit, recent, o dronă de la Consiliul Judeţean Cluj de peste 75.000 de lei.
 
La acţiuni vor participa poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca şi ai Serviciului Criminalistic, poliţişti locali, jandarmi şi personal MAPN, sprijiniţi de un specialist civil, care va gestiona activităţile de fotografiere, videofilmare şi de transmitere a acestor date la sol.
 
Toate înregistrările foto-video efectuate cu ocazia acţiunilor sunt proprietatea IPJ Cluj şi nu sunt destinate publicităţii, iar imaginile surprinse vor fi prelucrate şi stocate cu respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia datelor cu caracter personal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici