Cluj: Mii de persoane s-au înghesuit la slujba de Bobotează, fiind date 10.000 de sticle cu agheasmă

Mii de persoane au asistat, luni, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la slujba de sfinţire a apei de Bobotează, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Andrei şi s-au înghesuit să primească sticle de plastic cu apă sfinţită, din cele 10.000 pregătite.

103 afișări
Imaginea articolului Cluj: Mii de persoane s-au înghesuit la slujba de Bobotează, fiind date 10.000 de sticle cu agheasmă

Cluj: Mii de persoane s-au înghesuit la slujba de Bobotează, fiind date 10.000 de sticle cu agheasmă (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Credincioşii au participat, luni, la slujba de Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană în Cluj-Napoca de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei, mitropolitul Clujului, după care au ieşit în faţa catedralei şi au asistat la slujba mare de sfinţire a apei, numărul lor depăşind 4.000, conform estimărilor jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ca o salbă de mărgăritare s-au înşiruit sărbătorile acestei ierni şi ele au la capătul lor acest praznic împărătesc al botezului Domnului, care, de la început creştinismului, este o sărbătoare foarte importantă. La Bobotează, Domnul Hristos venind să se boteze în râul Iordan, s-a arătat lumii ca Dumnezeu şi Om desăvârşit. E importantă sărbătoarea şi pentru că se sfinţesc apele care vor deveni un vehicul purtător de Duh, folosite pentru botezarea creştinilor", a spus mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

La finalul slujbei, credincioşii s-au înghesuit să primească sticle de plastic cu apă sfinţită, din cele 10.000 pregătite de Mitropolia Clujului, sponsorizare din partea a doi oameni de afaceri.

Un preot a fost nevoit să facă apel la cei prezenţi să nu se înghesuie, pentru că sunt sticle suficiente.

"Sunt 10.000 de sticle şi ajung pentru toată lumea, nu vă înghesuiţi, sunteţi creştini", a spus preotul.

La slujbă au fost prezenţi şi prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici