Video Cluj: Protest faţă de exploatarea animalelor, participanţii au cerut interzicerea circului în oraş

Peste 50 de persoane au protestat, vineri seara, la Cluj-Napoca, cu lumânări aprinse în mâini faţă de exploatarea animalelor şi au strâns semnături prin care cer primarului Emil Boc interzicerea circului în oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

637 afișări

Participanţii la protest s-au adunat, vineri seara, în jurul orei 18, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având afişe cu mesaje precum „Stop suferinţei, stop sclaviei”, „Interziceţi circul cu animale”, „Stop circului cu fiinţe non-umane – Tortura şi suferinţa nu sunt distracţie”, „Animal liberation – Human liberation”.

Aceştia au scandat „Circul cu animale, vrem eliberare”, „Libertatea nu are specie, e a tuturor” şi au aprins lumânări în memoria animalelor decedate în incendiul de la Circul Globus.

Lorena Cozneac, organizatorul protestului, a declarat că scopul manifestării este de a atrage atenţia asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate animalele sălbatice în circuri dar şi cele de companie. „Prin protestul nostru spunem împreună nu exploatării animalelor în circuri în România. Scopul acestei manifestări este de a atrage atenţia asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate animalele sălbatice în circuri dar şi cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea şi torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze. Strângem şi semnături prin care cerem primarului din Cluj-Napoca să interzică primirea de spectacole de circ cu animale pe raza municipiului”, a spus Cozneac.

Cei prezenţi au pornit ulterior într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca.

Protestul a fost autorizat şi a fost supravegheat de jandarmi.

Evenimentul a avut loc în urma declanşării unui puternic incendiu într-o hală ce adăpostea animale de la Circul Globus din Bucureşti, în data de 12 ianuarie 2017, unde 11 animale au murit intr-un incendiu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici