Clujul vaccinează non-stop. „Oricine poate veni, care este în vârstă de peste 16 ani”

  • Oamenii au stat ieri la coadă la centrul de vaccinare non-stop din Cluj.
  • Cei 600 de voluntari sunt pregătiţi să vaccineze peste 1.800 de persoane pe zi.
  • La Sala Polivalentă din Cluj te poţi vaccina şi astăzi la orice oră.
758 afișări
Imaginea articolului Clujul vaccinează non-stop. „Oricine poate veni, care este în vârstă de peste 16 ani”

Clujul vaccinează non-stop. „Oricine poate veni care este în vârstă de peste 16 ani”

Cu gândul la pragul de cinci milioane de români vaccinaţi până peste două săptămâni, autorităţile accelerează campania. La Cluj, dar şi în alte oraşe din ţară precum Târgu-Mureş, Iaşi şi Constanţa s-a dat ieri startul la trei zile de vaccinare non-stop.

Dornici să se imunizeze, oamenii au stat la coadă chiar şi două ore.

„Dacă tot m-am aşezat la coadă, nu mă mai răzgândesc. Am zis că profit cât mai repede să mă scap în primul rând, pentru că o să urmeze concerte, plus cu chestia asta ştiu că mă imunizez şi nu mai am nicio problemă”, a spus Paul, pacient.

„E un semn bun. Lumea doreşte să se vaccineze. Cam cât credeţi că o să staţi la rând? Cam două ore. De ce vreţi să vă vaccinaţi? Pentru sănătatea mea şi a familiei. Vă e dor şi de normalitate? Bineînţeles, abia aştept să scap de mască”, a afirmat Ramona, pacientă.

La centrele de vaccinare non-stop, oamenii se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul. Anca Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj spune că la centrul de la Sala Polivalentă medicii sunt pregătiţi să vaccineze peste 1.800 de persoane pe zi.

„Avem în jur de 600 de voluntari care participă pe perioada trei zile la acest maraton al vaccinării. Am organizat 20 de fluxuri de vaccinare pe parcursul zilei şi cinci pe parcursul nopţii. Oricine poate veni care este în vârstă de peste 16 ani şi care are buletin sau paşaport valabil”, a spus Anca Buzoianu, rector UMF Cluj.

Clujul a reuşit până acum să vaccineze peste 40% din populaţia oraşului, iar primarul Emil Boc vede o revenire regională mai rapidă.

„Iată că am coborât sub 1,41 de la 8 la mie fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. Haideţi să avem din nou Sala Polivalentă din Cluj plină. Asta poate fi doar prin vaccinare”, a afirmar Emil Boc, primar Cluj-Napoca.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici