CNADNR a semnat contractele pentru reabilitarea DN 18 Moisei-Iacobeni

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a semnat, joi, două contracte pentru reabilitarea DN 18 Moisei-Iacobeni, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 145,5 milioane lei fără TVA, finanţarea fiin realizată din fonduri BEI şi bugetul de stat.

1447 afișări
Imaginea articolului CNADNR a semnat contractele pentru reabilitarea DN 18 Moisei-Iacobeni

CNADNR a semnat contractele pentru reabilitarea DN 18 Moisei-Iacobeni (Imagine: Shutterstock)

Lucrările de reabilitare au fost împărţite în două loturi, respecitv Moisei - Borşa, de la kilometrul 131 şi 627 de metri până la kilometrul 156 şi 232 de metri, respectiv de la Borşa la Şesuri între kilometri 156 şi 232 de metri şi kilometrul 180 şi 850 de metri.

Contractul aferent lotului 1 a fost atribuit Asocierii SC Tehnic Asist SRL - SC Specialist Consulting SRL, valoarea totală a contractului este de 83.724.042,73 lei fără TVA.

Contractul aferent lotului 2 a fost atribuit societăţii SC Antrepriza de reparaţii şi lucrări ARL Cluj SA, valoarea totală a contractului este de 63.844.091,16 lei fără TVA.

Durata contractelor este de 48 de luni din care 24 de luni reprezintă proiectare şi execuţie lucrări (din care 120 de zile/ proiectare), iar 24 de luni reprezintă perioada de garanţie.

"Astăzi am semnat contractele pentru începerea proiectării şi execuţiei primelor două loturi ale acestui important drum naţional pentru maramureşeni. Până la sfârşitul acestei luni vom semna şi contractul pentru lotul 3, urmând ca după rezolvarea contestaţiei să semnăm şi lotul 4, astfel ca în aproximativ doi ani, pe DN 18, să se poată circula în condiţii civilizate care să asigure siguranţa rutieră. Împărţirea în patru loturi a acestui contract de rebilitare a fost facută tocmai pentru a nu repeta experienţa neplăcută avută cu fostul constructor care nu a reuşit să se mobilizeze pentru a remedia problemele apărute pe întregul tronson", a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga.

Celelalte două loturi sunt Sesuri - Cârlibaba (18,5 kilometri) şi Cârlibaba - Iacobeni (20,6 kilometri) (judeţul Suceava).

Valoarea totală a proiectului este estimată la 355,5 milioane lei, fără TVA.

DN 18 a intrat într-un program de modernizare cu finanţarea asigurată prin BEI în anul 2011, iar pe întreg tronsonul Moisei - Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrările au fost atribuite companiei Shapir Structures, din Israel, şi aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013.

Contractul cu Shapir Structures, în valoare de 81 de milioane euro, a fost însă reziliat în mai 2014, pentru că nu s-au executat lucrările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici