CNADNR, obligată să dea despăgubiri materiale de 2 milioane de lei tinerei care şi-a pierdut mâna într-un accident în 2006

Tribunalul Bucureşti a decis ca CNADNR să îi plătească daune materiale de peste două milioane de lei Elenei Ghegeliu, tânăra care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, aceasta obţinând, anul trecut, şi daune morale de un milion de euro.

766 afișări
Imaginea articolului CNADNR, obligată să dea despăgubiri materiale de 2 milioane de lei tinerei care şi-a pierdut mâna într-un accident în 2006

CNADNR, obligată să dea despăgubiri materiale de 2 milioane de lei tinerei care şi-a pierdut mâna într-un accident în 2006 (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Obligă pârâta (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, n.r.) la pala sumei de 2.030.283,05 lei către reclamantă cu titlu de despăgubiri materiale. Cu apel în 30 de zile de la comunicare", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Sentinţa privind daunele materiale acordate Elenei Ghegeliu nu este definitivă, Curtea de Apel Bucureşti urmând să dea o decizie irevocabilă în acest caz.

Iniţial, în 2 iulie 2014, Elena Ghegeliu a înregistrat cererea pentru daune materiale la Tribunalul Constanţa, însă ulterior a retras solicitarea de la această instnaţă şi a înregistrat-o, în 28 august, la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul Elenei Ghegeliu spunea atunci că aceasta solicită de la CNADNR despăgubiri materiale în valoare de două milioane de lei, reprezentând contravaloarea protezelor de care are nevoie pentru mâna care i-a fost amputată în urma accidentului din 2006.

Elena Ghegeliu a mai câştigat un proces cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, după ce instanţa supremă a decis, în 11 iunie 2014, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro.

Aceeaşi sumă fusese stabilită ca despăgubire şi de către Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2013, însă Curtea de Apel Bucureşti a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată la instanţa supremă, care, în iunie 2014, a dat o decizie irevocabilă.

CNADNR anunţa, în 19 iunie 2014, că a plătit suma de 4,4 milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, drept daune morale, Elenei Ghegeliu.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Accidentul în urma căruia Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici