CNADNR: Pe DN1, între Băneasa şi Cornu, există 39,29 km de separator de trafic

CNADNR precizează marţi, în contextul tragediei de pe DN1 în care au murit şase oameni, că acest drum are, pe sectorul cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) şi km 100+000 (zona localităţii Cornu), 39,29 de kilometri de separator de trafic.

175 afișări
Imaginea articolului CNADNR: Pe DN1, între Băneasa şi Cornu, există 39,29 km de separator de trafic

CNADNR: Pe DN1, între Băneasa şi Cornu, există 39,29 km de separator de trafic (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Pe drumul naţional DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) şi km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulaţie, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel: 8,2 km - separator tip insulă mediană; 31, 09 km - separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey", precizează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În acelaşi comunicat, CNADNR ţine să dezmintă "categoric informaţiile şi ipotezele vehiculate în mass-media, privind o posibilă culpă a CNADNR SA în dramaticul accident întâmplat sâmbătă 27.09.2014, pe drumul naţional DN1".

Compania mai precizează că în perioada 2013-2014, pe sectorul Băneasa-Cornu al DN1 au fost amplasaţi 6,5 km de separator de beton tip "New Jersey", în valoare de 844.518 euro fără TVA, iar în prezent a fost depusă la ANRMAP documentaţia tehnică necesară pentru achiziţia a 196 km de parapete de beton tip "New Jersey", în valoare de aproximativ 20 milioane de euro.

CNADR estimează că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locaţiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia Rutieră.

Tragedia rutieră în care au murit şase persoane a avut loc sâmbătă seară, la kilometrul 81 al DN1, între Ploieşti şi Câmpina, unde George Dumitru, în vârstă de 28 de ani, a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

În urma impactului extrem de violent, atât şoferul care a provocat accidentul, cât şi cei cinci ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Autoturismul BMW era condus de Robert Salvatore Gherghelaş, care avea 44 de ani, era mecanic în Câmpina, era căsătorit şi tatăl unui copil. Robert Gherghelaş era în maşină cu prietenul său, Florin Cioroba, în vârstă de 44 de ani, şi cu fiul cel mic al acestuia, Eduard, în vârstă de 11 ani. În autoturism se mai aflau femeia cu care Florin Cioroba urma să se căsătorească - Nicoleta Vasilica Mocanu, de 38 de ani, şi una dintre fiicele acesteia, Elena Iuliana Buldan, în vârstă de 19 ani. Toate cele cinci persoane sunt din Câmpina.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucureşti, ar fi încercat să se sinucidă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi lua adio de la cunoscuţi.

În acest caz, Poliţia Prahova a deschis dosar de cercetare penală pentru omor din culpă.

Angajaţii unei firme din Câmpina au anunţat, la o zi după tragedia de pe DN1, că organizează, marţi, un protest faţă de nepăsarea autorităţilor, ei susţinând că tragedia de sâmbătă putea fi evitată dacă existau separatoare între sensurile de mers.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici