CNAIR a desemnat constructorul podului peste Dâmboviţa, de pe DN 73. Cel vechi datează din 1886

  • Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a fost desemnat constructorul podului peste râul Dâmboviţa, de pe DN 73.
  • Noul pod va avea o lungime de 170 de metri.
  • Cel vechi datează din 1886 şi a fost declarat monument istoric.
2284 afișări
Imaginea articolului CNAIR a desemnat constructorul podului peste Dâmboviţa, de pe DN 73.  Cel vechi datează din 1886

Sursa foto: Mediafaxfoto

 Potrivit unui comunicat al CNAIR, câştigătorul contractului care vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor podului este SC Maristar Com SRL, cu un preţ de peste 33 de milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului va fi de 5 luni perioada de proiectare şi 10 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi 5 ani.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după îndeplinirea formalităţilor legale privind elaborarea şi avizarea contractului, anunţă CNAIR.

Podul nou va avea o lungime totală de 170 de metri şi va fi de tip arc metalic cu calea sus. De asemenea, vor fi realizate o subtraversare a rampei Piteşti printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m şi lăţimea de 5 m, pentru accesul la proprietăţi pe un drum local şi două intersecţii la DN73 pentru accesul spre centrul localităţii Podul Dâmboviţei.

Podul existent de pe DN73 este un pod din piatră a cărui construcţie s-a finalizat în anul 1886 şi a fost declarat monument istoric.

„În soluţia promovată, podul nou are o lungime totală de 170,00m şi traversează râul Dâmboviţa, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100,00 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35,00 m fiecare. Lungimea totală a proiectului va fi de 760.00m (pod peste râul Dâmboviţa şi rampele de acces), prin această investiţie realizându-se o variantă de ocolire a centrului localităţii Podul Dâmboviţei. De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricţiilor de tonaj şi de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dintre Piteşti şi Braşov pentru traficul greu”, a mai transmis CNAIR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici