CNAS a aprobat 14.029 dosare pentru hepatite cronice, ciroze şi boli inflamatorii intestinale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a aprobat, în primul semestru din 2013, 14.029 de dosare pentru tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozelor hepatice de etiologie virală şi al bolii inflamatorii intestinale, astfel că pentru aceste boli nu există liste de aşteptare.

450 afișări
Imaginea articolului CNAS a aprobat 14.029 dosare pentru hepatite cronice, ciroze şi boli inflamatorii intestinale

CNAS a aprobat 14.029 dosare pentru hepatite cronice, ciroze şi boli inflamatorii intestinale (Imagine: Shutterstock)

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că pentru tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozelor hepatice de etiologie virală, precum şi pentru boala inflamatorie cronică intestinală nu există liste de aşteptare la nivelul CNAS. În semestrul I al anului în curs au fost analizate şi aprobate de către comisia de experţi de la nivelul CNAS pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni un număr de 14.029 dosare, după cum urmează: 5.580 dosare de iniţiere a tratamentului (o medie lunara de 930 dosare), 8.449 continuări de tratament", informează CNAS, într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit CNAS, există un număr de aproximativ 2.000 de dosare care nu au fost aprobate până la aceasta dată, având în vedere faptul că nu corespundeau criteriilor de includere în tratament sau erau incomplete.

La începutul fiecărei luni, comisia de specialitate a CNAS solicită caselor de asigurări de sănătate dosarele pentru analiză. Toate dosarele complete şi care corespund criteriilor de includere în tratament primesc aprobarea pentru iniţierea sau continuarea tratamentului, a precizat instituţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici