CNAS: Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate

Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate, în care să fie viraţi banii pe care îi dă pentru serviciile de asistenţă medicală, a declarat, joi, medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip.

203 afișări
Imaginea articolului CNAS: Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate

CNAS: Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate (Imagine: Shutterstock)

"Ceea ce ne-am dorit întotdeauna este crearea contului de sănătate. Fiecare asigurat să fie individualizat cu banii pe care îi dă în acest cont, iar banii să poată să urmărească pacientul oriunde s-ar afla", a spus Marius Filip, la dezbaterea publică a proiectului Contractului cadru pentru acordarea asistenţei medicale în perioada 2013-2014.

Marius Filip a precizat că un pacient căruia i-a fost prescrisă o reţetă electronică în Bucureşti şi-ar putea lua medicamentele din orice oraş din ţară.

"Avem directivă europeană de liberă circulaţie a prescripţiei medicale şi în ţară sunt limitat. Trebuie să ne adaptăm, mai ales că în ceea ce priveşte reţeta electronică au apărut deja solicitări de colaborare şi de preluare a acestui model din Bulgaria şi Ungaria", a mai spus medicul şef al CNAS.

El a adăugat că această reglementare trebuie făcută prin lege, dar şi prin modificarea altor acte normative adiacente.

"Nu este vorba de o singură lege, ci de modificarea legislaţiei adiacente", a mai spus Filip.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici