CNSAS: În cazul Adinei Florea a fost emisă o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea din 2009

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) transmite, joi, că în cazul Adinei Florea, respinsă de preşedinte pentru şefia DNA, s-a emis o adeverinţă din 2009 de necolaborare cu Securitatea, care a fost menţinută şi în 2017, şi care este postată pe site-ul Consiliului.

746 afișări
Imaginea articolului CNSAS: În cazul Adinei Florea a fost emisă o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea din 2009

CNSAS: În cazul Adinei Florea a fost emisă o adeverinţă de necolaborare cu Securitatea din 2009

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii precizează că pentru Adina Florea, procuror DNA, a fost emisă adeverinţa nr. 5430/04.06.2009 cu menţinere în anul 2017
postată pe site-ul instituţiei.

În ceea ce le priveşte pe Florena Esther Sterschi - procuror la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J., Elena Giorgiana Hosu - procuror la D.I.I.C.O.T. şi Iuliana Nedelcu - procuror la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J., CNSAS menţionează că a demarat procedura de verificare în conformitate cu "prevederile art. 3 lit. l din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţi".

"În momentul finalizării procedurilor de verificare şi a primirii tuturor răspunsurilor de la instituţiile deţinătoare ale arhivei fostei Securităţi, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va comunica public rezultatul", arată Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Consiliul mai arată că pentru Iuliana Nedelcu şi Florena Esther Sterschi, datele complete de identificare în vederea verificării au fost transmise către CNSAS pe 3 octombrie 2018.

"Pentru doamna Constantin Antonia Eleonora, născută la data de 05.04.1975, procuror la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J., instituţia noastră nu a demarat procedurile de verificare avându-se în vedere prevederile art. 2 lit. b din O.U.G. nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008", potrivit sursei citate.

CSM a transmis, joi, că a cerut un punct de vedere al CNSAS, care nu a venit însă în termenul de 15 zile, astfel încât a luat în calcul declaraţiile pe propria răspundere ale celor propuşi de ministrul Justiţiei. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, numirea Adinei Florea la conducerea DNA, dar şi a altor patru candidaţi pentru funcţii de conducere în Parchetul General şi la DIICOT, invocând că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici