CNSCBT: 119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă

Alte 119 cazuri de gripă au fost confirmate în intervalul 26 ianuarie-1 februarie, de aproape patru ori mai mult decât săptămâna precedentă (30 de cazuri), numărul total de îmbolnăviri din acest sezon ajungând la 179, anunţă Centrul Naţional de Supraveghre şi Control al Bolilor Transmisibile.

191 afișări
Imaginea articolului CNSCBT: 119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă

CNSCBT: 119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă (Imagine: Shutterstock)

Boala evoluează în focare locale în municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi şi Constanţa şi cazuri sporadice în 16 judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptamăna precedentă şi depăşind intervalul aşteptat, potrivit CNSCBT.

Pe lângă cele 119 cazuri de gripă, în săptămâna 26 ianuarie - 1 februarie au fost înregistrate şi 23 de infecţii respiratorii acute severe (SARI) şi 106.551 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

De la îceputul sezonului de supraveghere a infecţilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până în 3 februarie au fost confirmate 179 cazuri de gripă, dintre care 86 de tip A şi 93 de tip B.

Cele mai multe cazuri de gripă din totalul celor 179 din acest sezon au fost în Bucureşti - 55, Constanţa-41 şi Iaşi 33. În alte 16 judeţe au fost confirmate între unul şi nouă cazuri.

Până la data de 1 februarie, au fost vaccinate antigripal 459.758 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

În săptămâna 26 ianuarie - 1 februarie nu a fost înregistrat niciun deces nou la caz de SARI confirmat cu virus gripal.

Primul deces de gripă din acest sezon a fost confirmat în săptămâna 19 - 25 ianuarie, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 44 ani, din judeţul Iaşi, care nu fusese vaccinat şi care avea şi alte suferinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici