Coada umilinţei. Sute de clujeni au stat în faţa Primăriei, la -7°C, pentru a obţine locuri de parcare. VIDEO

Sute de persoane au stat, luni dimineaţă, la -7 grade, la coadă la Primăria Cluj-Napoca şi la primăriile de cartier pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii unui loc de parcare. Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile nu găsesc o soluţie adecvată secolului al XXI-lea pentru preluarea actelor.

2146 afișări
Imaginea articolului Coada umilinţei. Sute de clujeni au stat în faţa Primăriei, la -7°C, pentru a obţine locuri de parcare. VIDEO

Coada umilinţei. Sute de clujeni au stat în faţa Primăriei, la -7°C, pentru a obţine locuri de parcare. VIDEO

Oamenii s-au aşezat la coadă la Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC) al Primăriei Cluj-Napoca din centrul oraşului, luni, încă de la primele ore ale dimineţii, pe un ger de -7 grade, deşi programul cu publicul începea la ora 8.00, pentru a-şi depune cererile în vederea obţinerii unui loc de parcare.

„Am venit după ora 6,30, anul trecut a venit fiul meu şi nu am prins loc de parcare, acum am venit eu că sunt pensionar şi îmi amintesc cum stăteam la coadă şi pe vremea lui Ceauşescu, pot spune că am antrenament. Totuşi, nu este normal să stăm atâţia oameni în frig ore întregi, Primăria ar trebui să găsească o soluţie. Suntem, totuşi, în secolul al XXI-lea şi locuim, aşa ni se tot spune, într-un oraş smart”, a spus Dan, un locuitor al cartierului Mănăştur.

 

Primăria Cluj-Napoca oferă şi posibilitatea depunerii online a cererilor pentru parcare pe site-ul instituţiei, dar nu toţi cei care au nevoie de parcări au acasă calculatoare sau ştiu să le folosească.

„Trebuie o soluţie şi pentru noi, ăştia mai în vârstă, să nu stăm la coadă, că e penibil. Nu ştiu care e soluţia, dar să o găsească cei din Primărie, că ei sunt minţi luminate. Dacă unul dintre ei ar avea nevoie de un loc de parcare, i-ar conveni să stea la coadă la fel ca noi? Să se pună în pielea noastră”, a comentat un alt clujean aflat la coadă.

Şeful Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că luni este prima zi din an când s-au deschis ghişeele Primăriei pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii unui loc de parcare.

„Regulamentul de parcare al Primăriei se bazează pe principiul primul venit, primul servit, prin urmare oamenii s-au pus la coadă de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri că vor obţine locul de parcare dorit într-o anumită zonă a oraşului”, a spus Perşa.

Aceasta a precizat că persoanele care stau la cozi sunt cele care nu deţin loc de parcare şi care depun cereri pentru a obţine unul în cazul în care cei care au abonamente de parcare nu le achită până la 31 martie.

„Locurile de parcare pentru care se depun acum cereri se vor distribui după 31 martie, în funcţie de câte rămân disponibile. De asemenea, mai intră în discuţie şi locurile de parcare nou înfiinţate, în urma reorganizării circulaţiei rutiere pe anumite străzi din municipiu”, a explicat Iulia Perşa.

Funcţionarii Primăriei Cluj-Napoca au procesat, luni dimineaţă, în 32 de minute, 831 de cereri de locuri de parcare, din care peste 300 au fost online, restul fiind depuse de oameni care au stat la coadă la Primăria Cluj-Napoca şi la primăriile de cartier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici