Video COD GALBEN de caniculă în 19 judeţe. Furtuni în sudul, estul şi centrul ţării

Nouăsprezece judeţe sunt, joi, sub avertizare cod galben de caniculă, în aceste zone temperaturile vor ajunge după-amiază la 35-37 de grade şi disconfortul termic va fi accentuat, iar în sud, est şi centru sunt prognozate ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi căderi de grindină.

10272 afișări

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Vrancea, avertizate cu cod galben, temperaturile vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În cursul zile de joi ar putea fi instabilitate atmosferică în centrul şi estul ţării, precum şi în zonele montane, iar seara şi în sud şi sud-est, fiind prognozate ploi torenţiale, vijelii, frecvente descărcări electrice şi local căderi de grindină.

Directorul ANM a atras atenţia că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atât de violente ca în partea de vest a Europei, unde sunt ţări sub cod roşu de o săptămână.

"Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35-40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că este posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă", a spus Ion Sandu.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE VREMEA DIN ROMÂNIA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici