COD GALBEN de caniculă şi instabilitate atmosferică, până duminică dimineaţă. Care sunt judeţele afectate

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenţionare Cod Galben de caniculă şi instabilitate atmosferică accentuată pentru 27 de judeţe din sudul, sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, începând de sâmbătă până duminică dimineaţa, la ora 09.00, anunţă, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

1886 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de caniculă şi instabilitate atmosferică, până duminică dimineaţă. Care sunt judeţele afectate

COD GALBEN de caniculă şi instabilitate atmosferică, până duminică dimineaţa. Care sunt judeţele afectate

Potrivit datelor furnizate de ANM, în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană, instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată.

"Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, întensificări de vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp", informează ANM.

Potrivit ANM, "în regiunile sudice, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi care se vor situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş".

Meteorologii susţin că în noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopţi tropicale.

De asemenea, ANM anunţă că precipitaţiile prognozate pot antrena spre sol particule de praf saharian, în concentraţii reduse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici